С20 на сто повече туристи за ски чакаме у нас

...
С20 на сто повече туристи за ски чакаме у нас
Коментари Харесай

В зимните курорти чакат с 20% повече туристи, основно българи

С20 на 100 повече туристи за ски чакаме у нас през тази зима спрямо миналата, безапелационни са от туристическия бранш. Интересът към родните ски курорти е главно от български и гръцки туристи, а през националните им ваканции се чакат посетители от Турция, Северна Македония, Румъния и Англия, обясниха за Труд News хотелиери от трите най-големи ски комплекса – Банско, Пампорово-Мечи Чал и Боровец.
За разлика от предходния сезон записванията за тази зима са почнали още през лятото. Места за Нова година в ски курортите съвсем няма, а първите резервации са пристигнали още през юли-август. Освен български туристи измежду главните клиенти през тази зима се обрисуват гръцките посетители. Те също са създали резервации главно за почивните дни към Коледа и Нова година, обясниха от сектора.
Пакетите са с до 30 на 100 по-скъпи.
Въпреки огромният интерес от страна на непознатите туристи към родните ски центрове и през тази зима над 60 на 100 от гостите ще са от България, предвижда служебният министър на туризма Илин Димитров преди дни. Добрата вест е, че за първи път от години българските туристи елементарно и бързо ще могат да стигат до Банско, откакто се ремонтира второкласния път от Симитли към зимния център. Неотложно е да се реши казуса с втория кабинков въжен превоз в Банско, тъй като не може да се приказва за екология и първокласен туристически артикул, когато в планината се изкачват хиляди коли на ден, а туристите чакат на опашка за лифта по няколко часа, безапелационни са представителите на бизнеса.
Инфлацията обаче е причина цените на нощувките и услугите в зимните курорти да се усилят сред 10 и 30 на 100, макар разноските са нарастнали доста повече. Пазарът обаче не е в положение да поеме още по-високи цени, по тази причина и от бизнеса ще работят на ръба на оцеляването.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР