С всяка минута държавният дълг на страната се увеличава, а

...
С всяка минута държавният дълг на страната се увеличава, а
Коментари Харесай

Николай Василев: С всеки месец държавният дълг се увеличава с над 400 млн. лв.

С всяка минута държавният дълг на страната се усилва, а тази година бюджетът планува недостиг от няколко милиарда лв. единствено до момента.

Това пресметна някогашният вицепремиер и икономист Николай Василев.

„ За пръв път в живота си виждам бюджет, в който до изборите има повече пари, в сравнение с в интервала след изборите. Почти всички хора в страната одобряват за даденост, че несъмнено – би трябвало да харчим от ден на ден от предната година “, разяснява в „ Лице в лице “ икономистът.

По негови калкулации, в резултат на недостига, с всяка минута държавният дълг се усилва с 9 хиляди лева, всеки ден – с 13,7 млн. лева, и с всеки месец – над 400 млн. лева

По думите на Василев сега всички политици клонят към наклонността да се харчат повече пари, в сравнение с противоположното, което съгласно него е притеснително.

Относно актуализацията на бюджета, поради която редица народни представители показаха терзание, че нямало да може да се направи, в случай че няма постоянно държавно управление, Василев разяснява, че въобще не вижда потребност от такава.

„ Добре е една страна и общество да се научат да живеят години, десетилетия без да актуализират бюджетите въобще. И това беше българската традиция в най-тежките години на прехода сред рецесията 97-ма и 2009 година – три доста разнообразни държавни управления едно след друго пристигнаха на власт и за 12 години, нито при промяната на държавните управления имаше актуализация, нито по време на мандата на всяко държавно управление. (…) Според мен нищо трагично не се е случило в страната. Бюджетът няма огромен недостиг до април. Ще бъде към нулата, което въобще не допуска, че има някаква спешна обстановка, в която, в случай че няма актуализация, каквото и държавно управление да пристигна, да има финансов проблем. Изобщо не е по този начин “, уточни той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР