С всяка изминала година става все по-трудно автомобилните производители да

...
С всяка изминала година става все по-трудно автомобилните производители да
Коментари Харесай

Защо да създадеш Bentley е по-лесно, отколкото Volkswagen

С всяка минала година става все по-трудно автомобилните производители да надскачат себе си и да оферират друг дизайн на моделите си.
 Рекордните продажби на Lamborghini през 2022 година и какъв брой по-добри са те от тези на директните съперници при първокласните коли
Рекордните продажби на Lamborghini

2022 година е била извънредно сполучлива, носейки доходи в размер на...

И ако някой си мисли, че да създадеш една елементарна кола, която е на налична за доста хора цена, е по-лесно, в сравнение с да се направи един суперавтомобил - бърка. Или най-малко по този начин мисли  Андреас Минд , основният дизайнер на Volkswagen.

В началото на година бе оповестено, че Минд ще размени досегашния дизайнер на марката Йозеф Кабан. Нещо, което не би трябвало да наподобява кой знае какъв брой огромно предизвикателство, в случай че вече е заемал същата служба, само че за Bentley.

Е, по думите на Андреас Минд да създава дизайна на Bentley Batur е било доста по-лесно, в сравнение с този на  Volkswagen ID2.all - първата му задача на новия пост. Сторило му се е елементарно, защото Batur е необятна и ниска кола с дълъг похлупак, докато ID2.all е тъкмо противоположното.

" Все едно да изпълняваш дузпа във футбола без вратар - т.е., нещо лесно за осъществяване. Много хора считат, че дизайнерите на суперколи са гении, само че сходно нещо не е толкоз елементарно да се направи ", споделя пред Top Gear той.

" За да извършите дребна кола като ID.2all, би трябвало да работите интензивно, а хората не го схващат. По-трудно е да се проектира. " В очите на Андреас Минд дизайнерите, които стоят зад коли като Fiat Panda, са същинските гении, а не тези, които проектират суперколи.

" Не желая да нараня никого, само че познавам и двете страни ", добавя още Минд. Именно по тази причина и си разрешава да каже, че работата му в Bentley е била доста по-лесна от актуалната. За съпоставяне ще кажем, че цената на Batur е съвсем 2 милиона $, до момента в който тази на ID2.all се чака да бъде 26 000 $.
 Сбогом на седана: Volkswagen Passat отива в историята (и сменя мястото си на производство)
Сбогом на седана: след Opel Insignia и Ford Mondeo, и Volkswagen Passat отива в историята

И това не е единствената смяна

От Motor1.com са склонни да се съгласят с него, тъй като в днешно време регулациите към дребните коли са доста повече. Не единствено от позиция на сигурност, само че и откъм икономия на гориво, като в същото това време цената би трябвало да остане ниска.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР