С всички изяснени подробности за структурата и устройството на човешкото

...
С всички изяснени подробности за структурата и устройството на човешкото
Коментари Харесай

Приветствайте интерстициума – новия си най-голям орган


С всички изяснени детайлности за структурата и устройството на човешкото тяло, малко евентуално изглеждаше учените да продължат да вършат нови открития в тази

тенденция. Особено във връзка с неразучени до момента органи. Това обаче е реалност и от няколко дни се приказва за най-новия открит орган при индивида – така наречен интерстициум . Това е освен най-новият човешки орган, само че и най-големият . Интерстициумът гордо заема мястото на кожата, която единствено допреди няколко дни беше посочена за най-големия орган на човешкото тяло.

Интерстициум е термин, съчетаващ смисъла на латинските думи inter и sistere, и безусловно означаващ междинно място . С този термин се значи запълненото с телесни течности пространство в цялата сърцевина на тялото, което образува мрежа от непрестанно взаимодействащи си отдели. Това е причина интерстициумът към този момент публично да се опредлея като независим орган.

Запълнени с телесна течност пространства се откриват на всички места в тялото в структурата на съединителната тъкан. Тя е ситуирана под кожата, към храносмилателния и уринарния тракт, около мускулите, белия дроб и съвсем всички други вътрешни органи. Доскоро учените придаваха на тези пространства функционалностите на „ опорна стена “ от колагенови нишки, само че към този момент последните данни сочат, че те в действителност образуват независимо настоящ орган – интерстициума. Той се разказва като „ автомагистрала, по която непрестанно минават разнообразни

телесни течности
“. Тя в действителност включва и предполаганите до момента колагенови нишки, само че те имат само опорна функционалност.

Интересен факт е повода, която учените показват, с цел да обяснят за какво до момента съществуването на интерстициума не е било открито. Просто тази система от сиркулиращи течни структури не е забележима на микроскопските препарати, посредством които учените надникват в света на клетъчните структури на човешкото тяло. При изработката на тези препарати учените употребяват химикали и багрила, които пресушават тъканната проба и интерстициумът вуквално се изпарява или унищожава изцяло структурата си.

Свързани публикации.. Можело да растем на височина и след 18 – ето по какъв начин 2 Защо хубостта е повече от външно качество – приказват гените 2 Защо дамите живеят по-дълго от мъжете? 0

Възможността да отстраняват досегашната неточност и напълно инцидентно да открият новата конструкция, учените дължат на новите технологии. Те разрешават в действително време да се изследват живи и функциониращи клетъчни структури и точно по този метод е открито съществуването на интерстициума.

Това че него го има, към този момент е неоспорим факт. Как и дали това ще промени разбиранията ни за устройството и функционалностите на човешкото тяло, следва да разберем. За момента по-сериозни полемики има само към това дали интерстициумът в действителност би трябвало да бъде приет за обособен орган . За да стане това, е нужен повсеместен теоретичен консенсус и спомагателни изследвания, само че по всичко проличава, че те ще бъдат реализирани.

На новото и ненадейно изобретение се отдава голямо значение като вероятен крайъгълен камък в търсенето на лечебни подходи към някои от най-сериозните заболявания при индивида , в това число раковите болести.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР