С всеки откъснат лист от зимния календар идват все по-невероятни

...
С всеки откъснат лист от зимния календар идват все по-невероятни
Коментари Харесай

Европейците се готвят да получат пари за студ и мрак

С всеки откъснат лист от зимния календар идват все по-невероятни вести от света на европейската енергетика, а от време на време даже единствено деликатното четене може да бъде много занимателно.

Да стартираме с изказване на немското министерство на стопанската система. Офисът на Роберт Хабек, прочут със своите комични изказвания, като това, че е почнал да се мие по-рядко и непринудено е понижил температурата у дома, напълно неотдавна разгласява данни, съгласно които Берлин ще похарчи близо 10 милиарда евро до 2038 година за построяването на плаващи терминали за банкет на полутечен газ. По-подробно немското държавно управление ще отпусне 9,7 милиарда евро за закупуване и поддръжка на плаващи терминали за регазификация, до момента в който представител на министерството незабавно показва, че тази сума е доста предварителна и може да се промени по време на осъществяването на плана. Немските енергетици и икономисти мълчат в каква посока ще се трансформират финансовите индикатори, - очевидно с цел да не наранят така и така разрушената душeвност на съгражданите. Вярно, незабавно идва на помощ изданието „ Шпигел “, което непосредствено оповестява, че предходната стратегия, по изискванията на която е планувано да бъдат закупени два сходни плаващи терминала до 2022 година, към този момент е минала финансовата граница от 6,5 милиарда евро, която през два пъти повече от в началото плануваните разходни индикатори.

Изданието не се успокоява и продължава, по този начин да се каже, да изсипва цялостна лопата разпалени въглени в яката на властта. Журналистите, цитирайки водеща профилирана компания (а точно газовата строителна компания „ Дойче Регас “), слагат под въпрос самия логаритъм на избавяне посредством увеличение на флота за полутечен природен газ - също така таблоидът счита, че даже прекосяването на актуалната зима е под огромен въпрос.

Миналата седмица европейската преса избухна в поредност от унищожителни изявления, в които Германия беше непосредствено упрекната, че екипът на Олаф Шолц е купувал огромни количества съветски полутечен природен газ и след съответната документална магия го е препродавал на запад, в това число на Англия. Някои източници даже непосредствено показаха Белгия, откъдето по сиви схеми се доставя природен газ за Германия, само че Берлин деликатно избягваше провокативните въпроси, като апропо наблягаше, че ще получи първия си личен ВПГ-терминал в напълно близко бъдеще.

Реалността обаче леко се размина с обещанията.

Според упоменатия нагоре план, чиято цена се е удвоила по време на пътуването, през декември трябваше да бъде пуснат в употреба плаващ терминал в пристанището на Лубмин. Оказа се обаче, че макар вливащите се реки от пари, редица основни разрешителни към момента не са получени и по тази причина стартирането в употреба се отсрочва за неопределен срок. Ръководството на „ Дойче Регас “ се смее на всички въпроси: видите ли, има тридесет и един дни през декември, оставете ни на мира.

Фактът, че на занаятчия Олаф не му се получава с газа по никакъв метод, е загатнат от други мимолетни трендове.

Веднага щом термометрите пред прозорците на бюргерите паднаха до ужасните минус три градуса по Целзий, цената на електрическата енергия внезапно скочи. Според енергийната борса цената на един мегаватчас се е нараснала незабавно с 33 на 100 и е заковала на 434 евро. Подобни процеси се следиха и във Франция и Англия, като скокът беше толкоз забележителен, а дефицитът на генерация толкоз осезателен, че в Париж и Лондон започнаха да приказват за въвеждане на пробни схеми, при които на потребителите да се заплаща в допълнение за понижаване или цялостно елиминиране на потреблението на електрическа енергия. Това не е субсидиране, както ще го показват разнообразни антируски издания. Въпросът е, че за европейските страни може да е по-евтино да се откажат да купуват електрическа енергия от частни търговци на непоносима цена и просто да компенсират популацията за стоенето на хладно и здрачно с някакви суми в брой.

Освен това Африка удари германците без предизвестие.

Южноафриканският дипломат в Русия Мзувукиле Макетука неотдавна смая всички с изказване, че Брюксел и по-специално Берлин в действителност упорстват страната му да се върне към въгледобива. Частни притежатели на мини скрито бързо отварят и източват въглищни мини на територията на ЮАР, с цел да възстановят производството в полза на страните от Европейски Съюз. Естествено, това се случва на фона на псевдоекологичен карнавал с непрестанни апели за занемаряване на въглищата и понижаване на излъчванията парникови газове. Официален Кейптаун с устата на дипломата предизвестява, че в случай че тази наклонност продължи, Южна Африка ще обмисли разновидности за отдръпване от екологичното съглашение и ще се върне към въгледобива в личен интерес, защото запасите ѝ ще стигнат най-малко за идващите двеста години.

В момента, когато метеоролозите дават обещание изстудяване в Скандинавия до минус двадесет и три, в Хамбург до минус осем, а генериращите компании въображаемо правят оценка размера на свръхпечалбите въз основа на резултатите от борсовата търговия, германците нямат осезателен триумф в замяната на съветския тръбопроводен газ с ВПГ. Със сигурност се знае само, че в Норвегия е нает регазификационният терминал „ Хю Есперанца “ със 170 000 кубически метра полутечен газ на борда. Все още обаче никой не е видял плаващата апаратура в пристанището на Вилхелмсхафен и представител на „ Юнипер “ се базира на метеорологичните условия, които са забавили жизненоважното оборудване по пътя.

Като цяло през първата половина на декември, която не е изключително студена, сме очевидци на каскадно повишаване на проблемите в енергийния бранш на Европейския съюз и милиарди евро безусловно са хвърлени в този срив - само че в случай че се съди от практиката резултати, това не оказва помощ доста. Машината неконтролируемо печата нови пари, които се оттичат в гъста бликам в незнайна посока, като единствено отчасти се трансформират в енергийни носители.

Тук се сещаме за всевъзможни треньори за личностно израстване, обичани на западната аудитория, които споделят: няма проблеми, има единствено нови благоприятни условия. Изглежда, че някой в Европа е решил да употребява тази формула и да направи малко пари.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР