С всеки изминал ден светът на медицината бележи напредък и

...
С всеки изминал ден светът на медицината бележи напредък и
Коментари Харесай

Д-р Янчо Делчев: Роботизираната хирургия е висшият пилотаж в медицината

С всеки минал ден светът на медицината бележи прогрес и дружно с развиването на технологиите, доближава нови върхове. Днес даже съществува и понятието „ роботизирана хирургия “. Нещо, за което до напълно скоро човечеството можеше единствено да мечтае. Тя е едно от чудесата на медицината и технологиите, което носи невероятни изгоди за лекаря и за пациента.

Днес разговаряваме с доктор Янчо Делчев, шеф на гинекологично поделение в болница „ Доверие “, за робота Da Vinci, с който се правят сполучливо интервенции и в България. Д-р Делчев има богат опит в областта на роботизираната хирургия, който датира още от 2014 година, когато е закупен вторият робот Da Vinci в България. Той е измежду първите, почнали да практикуват роботизирана хирургия в София, а зад тила си към този момент има над 1200 интервенции с този способ.

Д-р Делчев е безапелационен, че оперирането с робот е висшият пилотаж в медицината и разполага с големи преимущества – бързо възобновяване, по-малка контузия за пациента и по-добър резултат от интервенцията. Какви са останалите изгоди от роботизираната хирургия, какви невероятни случаи е имал доктор Делчев в практиката си и по какъв начин може пациент да получи лекуване с робота Da Vinci, вижте в извънредното ни изявление нагоре.



(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР