С всеки изминал ден се увеличава броят на треньорите във

...
С всеки изминал ден се увеличава броят на треньорите във
Коментари Харесай

Нов апел от мениджърите във Висшата лига за връщане към петте смени

С всеки минал ден се усилва броят на треньорите във Висшата лига, които молят за въвеждане по пет смени на мач поради зачестилите травми. Сгъстеният цикъл от мачове, нарушената лятна подготовка, в резултат на пандемията от ковид, са причина за повече контузии измежду играчите. На този стадий Висшата лига не дава отговор на апелите за пет смени, вместо обичайните три, само че натискът от експертите се ускорява.

"Изцяло съм за повече смени. Това решение е елементарно и се надявам управлението да го вземе. Никога до момента не е имало толкоз доста мачове за дребен интервал от време в границите на една календарна година. Всички знаем какви са следствията от това. Моят апел е да пазим футболистите ", разяснява мениджърът на Арсенал Микел Артета.

Мениджърът на Уест Хам Дейвид Мойс в началото бе срещу увеличение броя на промените на пет, само че е трансформирал мнението си. "Първо бях на мнение, че множеството смени облаготелстват огромните тимове с дълги скамейки, само че не предвидих огромния брой травми поради многото мачове. В името на феърплея, единствено за този сезон, нямам нищо срещу да имаме право на по пет смени ", сподели Мойс.

Наставникът на Саутхамптън Ралф Хазенхютъл е взаимен с сътрудниците си, въпреки да не има вяра, че петте смени ще понижат броя на травмите. "Не съм последовател на петте смени още от времето, когато работех в Бундеслигата. Не мисля, че това ще предотврати травмите, тъй като с влизането на свежи играчи темпото не спада до края, което в последна сметка е проблем за тези, които ще останат цялостни 90 минути на терена ", сподели Хазенхютъл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР