С времето селфитата прераснаха в мания и преследване на възможно

...
С времето селфитата прераснаха в мания и преследване на възможно
Коментари Харесай

Селфитата правят носа да изглежда с 30% по-голям

С времето селфитата прераснаха в фикс идея и гонене на допустимо най-уникалния кадър. За доста хора обаче селфито е и поличба. Те се вманиачават в търсенето на най-хубавия ъгъл, с цел да наподобяват допустимо най-атрактивно. Оказва се обаче, че селфито основава много неверни усещания за външния тип.

Опасните селфита на един водач станаха сензация в мрежата

Учени обясниха за какво мъжете и дамите си вършат селфи под друг ъгъл

Проучване на учени от няколко университета в Съединени американски щати демонстрира, че в действителност селфитата вършат носа на човек да наподобява с към 30% по-голям, оповестява онлайн иданието CNET. Това кара доста хора да се подлагат на интервенции за промяна на носа, споделят още учените в журнала по лицева пластична хирургия JAMA.

Българин напусна работа поради селфита на прага на гибелта

Момче в кома след селфи във Варна, има акция за кръводаряване

"Младежите непрекъснато си вършат селфита за соиалните мрежи и мислят, че тези фотоси са представителни за това по какъв начин фактически наподобяват и това може да има отражение върху тяхното прочувствено положение. Искам те да знаят, че когато си вършат селфи, все едно гледат себе си през накриво огледало ", споделя Борис Паскувър, един от създателите на изследването.

Причината е елементарна физика. Ъгълът на снимане, широкоъгълните лещи, които се употребяват в обективите на селфи камерите и късата отдалеченост основават това деформиране на изображението.

Дете с заплаха за живота след опит за селфи до Пловдив

14-годишно момиче почина поради селфи

Хората обаче не знаят това и си основават неправилни впечатляния за личния външен тип. Проблемът се оказва много сериозен. Проучване на Амерканската академия на лицевите пластични хирурзи демонстрира, че през 2017 година 55% от хората, които са поискали корекции на лицата си поради селфита. Това е с 13% повече по отношение на 2016 година

Учените означават, че множеството селфита се вършат на към 30 см. разстояние, което прави носа да наподобява с 30% по-широк в основата си и 7% по-широк на върха по отношение на естествена фотография, направена от 1,5 метра разстояние. Специалистите поучават хората да не се тормозят толкоз от външния си тип в селфитата и да се опитат да не попадат в клопката да си основават прекомерно блестящ и богат имидж в обществените мрежи.

А в случай че толкоз държат на съвършено селфи, експертите предлагат на хората да извърнат повече внимание на обработката на фотосите и препоръки за по-добри фрагменти.

Наклонете глава под избран ъгъл за съвършеното селфи

Голи фотоси заляха "Инстаграм " - това е новата мода



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР