С времето ни се появяват бръчици около очите, тъмни кръгове,

...
С времето ни се появяват бръчици около очите, тъмни кръгове,
Коментари Харесай

Тъмни кръгове, подпухнали очи, напукани устни... Има решение!

С времето ни се появяват бръчици към очите, тъмни кръгове, клепачите ни подпухват, а устните ни губят от привлекателността си. Ето по какъв начин да се оправим с тези проблеми.
 За лъчезарен и хубав взор
Бръчките, тъмните кръгове, умората и отоците са факторите, които помрачават хубостта на очите ни.
За освежаване 
 ♦ Помагат 2 охладени пакетчета зелен чай или маска с извара, която се нанася по цялото лице или пък единствено под очите. И с двете освежаващи средства се престоява 20 мин. Изварата се отстранява с тампон, пропит в хладка вода.

 ♦ Капват се няколко капки течен мед върху клепачите и под очите. Престоява към 10-20 минути.

 ♦ Сложете 2 ч. л. резене (копър) в гореща вода и оставете да поври 20 мин. Използвайте изстудената течност за компрес . Компресът може да се прави и с черен чай. С тези средства погледът ще засияе.
Срещу отичане на клепачите
 ♦ Напойте със студено мляко 2 тампона и ги сложете за 10 мин. върху клепачите. Десетте минути са изцяло задоволителни поради студената течност.

 ♦ Работата на лимфата ще се улесни, в случай че с пръсти преминете с леко почукване от корена на носа през скулите и стигнете до слепоочията. Това подтиква горните клепачи. След 20 повторения подутините и кръговете под очите ще намалеят.

 ♦ Компресът с розова вода също е сполучлив. Капва се малко от нея върху 2 тампона и те се поставят върху засегнатите елементи за няколко минути.

 

 
Срещу тъмни кръгове под очите
Тъмни кръгове под очите са разследване на незадоволителния О2 в кръвта, а това от своя страна се получава от стрес, дефицит на сън, стоене в стая със застоял въздух.

 

 

 ♦ Появата на кръгове може да се предотврати, в случай че прекарвате повече време на отворен прозорец. Добре е да се движите на пресен въздух колкото се може по-дълго и да си вършиме гальовен масаж на лицето за стимулиране на кръвообращението.

 ♦  Бърз резултат се реализира с изстудяващ компрес. Той усъвършенства оросяването в зоната на очите.

 ♦  Антистресови компреси може да си приготвяте и от сок, примес от ябълка и ананас (1:1). Поставят се за 15 мин. и най-после изплаквате лицето с хладка вода. Плодовете освен гонят умората, само че и се борят с появяването на бръчки в зоната към очите.

 

 Срещу тъмни кръгове под очите

 

 ♦ В битката с изтощените очи и тъмните кръгове ще ви помогне домашна маска от кафе . Необходими са ви 1/2ч.ч. смляно кафе, 1/2ч.ч. кокосови стърготини, 2с.л. лимонен сок и 1с.л. мед, към 100 мл мляко. Приготвя се паста, която се нанася под очите и се оставя за 20мин. Накрая изплакнете лицето с топла вода.

 ♦ Яйчният белтък също попада в ефикасните естествени средства против тъмни кръгове и изтощени очи. За задачата разбийте белтъка на едно яйце до приемане на гъста сметана, и намажете с него зоната към очите. Оставете да подейства и най-после измийте лицето с топла вода.

 

 
Срещу бръчки
 ♦  Бръчките могат да се смекчат с масаж със зехтин . Прави се колкото е допустимо по-често.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР