С впечатляващи 3D мапинг прожекции, част от престижния Фестивал на

...
С впечатляващи 3D мапинг прожекции, част от престижния Фестивал на
Коментари Харесай

Българи трансформират три сгради в Берлин

С впечатляващи 3D мапинг прожекции, част от влиятелния Фестивал на светлините в Берлин, българското MP-Студио ще преобрази емблематичната за берлинчани 368-метрова телевизионна кула, Бранденбургската врата и Германския исторически музей. Това ще се случи сред 5 и 14 октомври в централната част на немската столица, а MP-Студио е единственото изобретателно студио с три светлинни спектакъла в границите на фестивала, научи ДУМА от Лидия Малчева.
Единственото 3D мапинг шоу, което ще промени образа на Бранденбургската врата, ще бъде дело на надарените българи. То ще трансформира красивия паметник в портал, свързващ международните култури посредством музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят.
За присъединяване в специфичната категория "Нека да създадем по-добро бъдеще " са поканени 18 студиа от седем европейски страни, а измежду финалистите се подрежда и MP-Студио, което ще показа Германия и България. Седемте финалисти ще покажат творбите си върху 368-метровата тв кула, която е и най-високата свободностояща конструкция в града. Светлинните шоу продукции ще бъдат показвани по време на целия фестивал, а спечелилите ще станат ясни след гласоподаване на жури и аудитория, което ще е отворено след 5 октомври. 3D мапинг продукциите на всички, класирали се за край студиа, може да бъдат видени на https://festival-of-lights.de/en/finalists-special-award-tv-tower/.
Българите са определени да основат и специфична продукция по случай седемдесетата годишнина от основаването на Израел. Светлинният театър ще се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова постройка в Берлин - Германския исторически музей, и ще разкрие богатата просвета, история и изкуство на страната.
MP-Студио са двукратни първенци в изданията на Фестивал на светлините - през 2015 и 2016 година, грабвайки надлежно първо и трето място със своите 3D мапинг произведения. Студиото е по-известно със светлинните спектакли за Деня на Европа през 2017 и 2018 година, които описаха пъстроцветни истории на фасадите на Националната изложба и Министерския съвет в София.


Снимки MP-Студио

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР