С впечатляваща церемония бе сложен официално край на 23-те Зимни

...
С впечатляваща церемония бе сложен официално край на 23-те Зимни
Коментари Харесай

Впечатляваща церемония сложи край на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг


С впечатляваща гала бе комплициран публично завършек на 23-те Зимни олимпийски игри в ПьонгЧанг. За близо 35-те хиляди фенове на Олимпийския стадион, както и за милионите пред телевизионните екрани допълнително от 200 страни, домакините бяха подготвили невероятна стратегия, с която да закрият Игрите.

Продължилото повече от 2 часа необикновено шоу описа историята на „ Следващата вълна “, наблягайки силата на човешкия дух. Подобно на откриващата гала и през днешния ден шоуто мина под знака на другарството, хармонията и мира. В контрастност с откриващата гала на Игрите обаче, която подчертава главно върху локалните обичаи и просвета на Корея, през днешния ден домакините акцентираха повече на модерния образ на своята страна. Освен доста музика и танци, програмата не мина и без невероятните образни резултати, с които уредниците за следващ път демонстрираха силата на актуалните технологии. За зрелището на церемонията способстваха още осъществяванията на известната к-поп група ЕХО, както и това на корейската поп и рап изпълнителка Си Ел.

Иначе още веднъж арената във форма на пентагон с пет трибуни посрещна 92-те делегации, които участваха в парада на спортистите в Закриването на Игрите. Този път знаменосец на България бе ски-бегачът Йордан Чучуганов.

На церемонията по закриването предстоящо участваха южнокорейският президент Мун Дже Ин, както и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах. „ Поздравления, ПьонгЧанг! В продължение на миналите 17 дни ние преживяхме олимпийски игри, опиращите се на традицията, само че и показващи ни пътя към бъдещето. Те потвърдиха думите на нашия създател Пиер дьо Кубертен, че Олимпийските игри са респект към предишното, само че и акт на религия в бъдещето “, съобщи в тържествената си тирада Бах.

Сред формалните посетители бе и дъщерята на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп – Иванка, оглавила американската делегация. На Олимпийския стадион в ПьонгЧанг бе и 8-членната делегация на Северна Корея, предвождана от ген. Ким Йон Чол.

Сред основните детайли от церемонията бе моментът, в който кметът на ПьонгЧанг публично съобщи щафетата на своя сътрудник от китайската столица Пекин, където ще се организира идната Зимна Олимпиада през 2022 година. Интересното е, че Пекин ще стане първият град, който ще е хазаин и на зимна и на лятна Олимпиада, откакто одобри Игрите през 2008 година.

По време на церемонията по закриването на 23-та Зимна Олимпиада бяха раздадени и последните комплекти медали. Легендата в ски бягането Марит Бьорген получи своя златен орден за успеха си в всеобщия старт на 30 километра. Това бе петият орден за 37-годишната норвежка от ПьонгЧанг и общо 15-и от Олимпийски игри, с което тя стана и най-успешната зимна олимпийка. Освен нея своя златен орден получи и финландецът Ливо Нисканен, който победи в всеобщия старт на 50 километра при мъжете.

В рамките на 16-те спортни дни на Олимпиадата в ПьонгЧанг взеха присъединяване общо 2952 спортисти от 92 страни, които се бореха за разпределението на 102 комплекта оценки в 15 типа спорт. В крайното класиране по медали Норвегия приключи на първото място, изпреварвайки в последния ден Германия. „ Викингите “ завоюваха рекордните 39 медала на Зимни олимпийски игри, от които 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови. Германия остана на второ място с 31 медала – 14 златни, 10 сребърни и 7 бронзови. Трети се подредиха канадците с 29 оценки – 11 златни, 8 сребърни и 10 бронзови.

Общо 30 страни завоюваха медали в ПьонгЧанг, като за жалост България не бе измежду тях. Най-доброто класиране за българския играч на Игрите бе шестото място на Сани Жекова във финала на сноубордкроса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР