С военен ритуал във Военноморската база Бургас днес посрещат фрегатата

...
С военен ритуал във Военноморската база Бургас днес посрещат фрегатата
Коментари Харесай

Посрещат „Дръзки“ в Бургас в активна година за българските ВМС

С боен обред във Военноморската база Бургас през днешния ден посрещат фрегатата „ Дръзки “. Бойният транспортен съд се завръща от едномесечно присъединяване в интервенцията на НАТО по морска сигурност в Средиземно море Sea Guardian 2018.

На ритуала ще участват командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби адмирал Мален Чубенков.

По-рано контраадмирал Петев съобщи, че българските военноморски сили регистрират сполучлива година с реализирано над 15% нарастване на дните на море и образуване на най-голямото обучение на българската войска – „ Бриз “.

Той изясни, че към този момент са изпратени офертите до компаниите, които ще вземат участие в търга за построяването на новите патрулни кораби:

„ Очаква се да се получат към 15 февруари, в случай че самите компании не пожелаят удължение на периода, защото има такава алтернатива, с към 30 дни. Имаме задоволително време да се организира умерено, както избора, както оценката, по този начин и подписването на контракта. Финансовите средства също бяха преразпределени, без да се разтегля периода за финансиране “, сподели контраадмирал Петев. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР