С военен ритуал днес, 30 юни, в авиобаза Граф Игнатиево“

...
С военен ритуал днес, 30 юни, в авиобаза Граф Игнатиево“
Коментари Харесай

С военен ритуал бе отдадена последна почит към майор Терзиев, повишиха го посмъртно

 С боен обред през днешния ден, 30 юни, в авиобаза " Граф Игнатиево “ бе отдадена последна респект към майор Валентин Терзиев – водач на изтребител МиГ-29, който почина на 9 юни, изпълнявайки полет над морето край Шабла.

Да се простят с един от най-хубавите ни водачи в авиобазата пристигнаха президентът на Република България, министърът на защитата, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, висши военни, сътрудници, близки на водача. Те показаха своята благодарност към виновната и професионална работа, към неговата безрезервност и обич към Родината, към волята му да преодолява рисковете в специалността на военния водач. 

Последна респект към своя сътрудник отдадоха и военнослужещите и цивилните чиновници от всички авиобази в състава на Военновъздушните сили. Те се сбогуваха с Валентин Терзиев – техен другар и брат, който и в последния си подготвителен полет извърши отговорно и професионално дилемите по отбрана на неприкосновеността на въздушното пространство на България.

Със заповед на министъра на защитата майор Терзиев е нараснал посмъртно в звание " подполковник “ и награден с медал " Свети Георги “ за офицери Първа степен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР