С военен ритуал беше отбелязана 125-та годишнина от създаването на

...
С военен ритуал беше отбелязана 125-та годишнина от създаването на
Коментари Харесай

Военноморската база във Варна навърши 125 години

С боен обред беше маркирана 125-та годишнина от основаването на Военноморската база във Варна.

„ Каквито и наименования да е приемала през годините, без значение от организационните и структурните промени, които е претърпяла, нашата база постоянно е била и продължава да бъде съществена и незаменима част от българския боен флот “, съобщи в празничното си слово командирът на Военноморска база Варна капитан I сан Петър Димитров.



„ За всички нас, които сме минали през Военноморска база Варна, тя е освен място, където служим и работим, където идваме всеки ден и където протича огромна част от живота ни. За нас Базата е втори дом и без значение от позицията и длъжността, на която сме били или сега заемаме, ние сме едно огромно семейство, което е градило и продължава да построява новия образ на този дом. Без вас, без хората, които ѝ дават живот, тя нямаше да е това, което виждаме през днешния ден! “, съобщи в словото си командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.



По-късно на пирса на дивизион кораби със спомагателно предопределение от състава на флотилия бойни и спомагателни кораби се състоя боен обред за тържествено повдигане на военноморския байрак на моторен влекач „ Мизар “.


Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР