С водосвет за здраве и успех, отслужен от архиерейския наместник

...
С водосвет за здраве и успех, отслужен от архиерейския наместник
Коментари Харесай

Откриха обновената спортна зала Абритус в Разград

С водосвет за здраве и триумф, отслужен от архиерейския наместник отец Дмитрий Трези, беше открита обновената спортна зала „ Абритус “ в Разград. Кметът Денчо Бояджиев плисна менче с вода с благопожелание баскетболът почтено да се върне на мястото си.

„ Бих нарекъл залата замък за младите баскетболисти от клуб Вълци – Разград, тъй като те най-вече го чакаха и изживяваха до момента в който залата придобие този прекрасен, приключен тип “, сподели още кметът в приветствието си. Той пожела новото спортно оборудване да стане сборен център за желанията, упоритости и стремежите на младите състезатели да доразвиват баскетбола, който постоянно е бил един от обичаните в Разград, а градът се е славел като един от най-хубавите центрове в страната.

„ Надявам се, че с това амбициозно управление на баскетболния клуб Вълци, с любовта на жителите на Разград, баскетболът ще се завърне почтено на мястото си “, добави Бояджиев.

С одобрение към присъстващите се обърна и президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. Той изрече своите благодарности към управлението на общината, че в този сложен интервал е съумяла да реновира и да трансформира залата в красива, функционална и съвременна. „ Нека спортната зала да бъде дом освен за баскетболистите, само че и за всички спортисти в Разград “, разяснява Глушков и пожела в залата да израснат доста спортисти, чиито имена да се запишат със златни букви в историята на българския баскетбол и спорт.

Специални посетители на откриването бяха още изпълнителният шеф на Българската федерация по баскетбол Филип Виденови Елеонора Горбанова – представител на Министерството на младежта и спорта. На откриването участваха цялото управление на община Разград, ръководителят на Общинския съвет Стоян Ненчев, регионалният шеф Драгомир Златев, баскетболисти, спортни деятели и другари на спорта. Събитието почетоха също Христо Христов – управител национални тимове и надпревари в БФБаскетбол, Гергана и Албена Брънзови, както и част от най-известните и обичани разградски баскетболисти от близкото минало.

Организаторите и формалните посетители подписаха баскетболни топки, след което под аплодисментите на присъстващите в залата надарените баскетболисти от Вълци осъществиха по един панер с благопожелание всеки техен изстрел да попадне в верния панер. Специални поздрави към гостите и спортните деятели сервираха ученици на Центъра за работа с деца в Разград. Спортният празник продължи с показателен мач на ветерани-баскетболисти от Разград, а малко измежду това беше първата публична баскетболна среща в обновеното спортно оборудване – сред тимовете момчета до 14 години на Вълци-Разград и Шумен, кръг от Елитна група Изток.

Спортният празник включваше и съпътстващи събития. Във фоайето на спортна зала „ Абритус ” имаше занимания за децата. Малчуганите се забавляваха с новаторски мини роботи, обезпечени от ПФК Лудогорец 1945, както и други игри, свързани с баскетбола. През целия ден залата ще е отворена за всички, които желаят да я посетят.

Спортната зала „ Абритус “ е с потенциал 650 зрителски места. В нея може да се организират занимания по баскетбол, бокс, битка и други спортове, както и културни събития и изложби. Залата е построена през 1988 година по самодейност на спортния активист и почетен жител на Разград Владимир Софрониев. През годините в нея са провеждани национални и интернационалните спортни събития. През 2013 година стартира ремонт на спортното оборудване, след това спря и към довършването на ремонта породи комплициран юридически проблем. През актуалната година управлението на Община Разград съумя да се оправи с този проблем.

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР