С водосвет, отслужен от Неврокопски митрополит Серафим, в Разлог бе

...
С водосвет, отслужен от Неврокопски митрополит Серафим, в Разлог бе
Коментари Харесай

Откриха шестметрова статуя на Света Богородица с Младенеца

С водосвет, отслужен от Неврокопски митрополит Серафим , в Разлог бе открита шестметрова скулптура на Света Богородица с Младенеца . Скулптурата е сложена в центъра на кръговото кръстовище пред многопрофилната болница в града, а панорама към нея има от над километър. 

Света Богородица да пази всички, нейното изображение тук, със своето наличие да бъде апел към всички нас да следваме оня, който тя показва със своята десница, сподели след водосвета Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Той прикани да помним нейните думи, отправени към всички нас: „ Каквото ви каже Той, моят наследник и наш Господ Иисус Христос, него вършете “, а с това сигурно ще имаме нейното покровителство като наша майка. Където е Божията берекет, където е наличието на Света Богородица, постоянно има наслада, има благополучие и благоденствие в светостта и добродетелния живот, сподели още митрополит Серафим.

Автор на статуята е скулпторът Асен Ботев . „ Беше чест и голяма отговорност за мен пет години да се разсънвам с мисълта „ Света Богородице, помилуй нас “, сподели пред публицисти Ботев. Той сподели, че след дълго време на фокусиране и ориентиране на мисли и страсти може да каже едно нещо – всеки носи някаква светлина в себе си. Тези, които сме съумели да я опазим към момента, в случай че я създадем в един миг да заблести, това ще бъде светлината в края на тунела, добави скулпторът. 

Пред събралото се голям брой поданици на Разлог общинският кмет Красимир Герчев насочи признателност към Асен Ботев, както и към свещениците и особено към Неврокопски митрополит Серафим за работата по време на целия развой на основаване на статуята, с цел да бъде спазен канона. 

Чувствам се горделив и задоволен , тъй като успяхме със взаимни старания да осъществим желанието на жителите на нашия град да имаме този знак, който вдъхва религия във всички нас в забързаното и комплицирано всекидневие, сподели още Красимир Герчев. 

В края на формалната гала, с която бе открита статуята, пред 6-метровата фугира хористи от Свищовски хор „ Янко Мустаков “ извършиха църковни песнопения. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР