С внос на човешки ресурси и с мобилизиране на вътрешните

...
С внос на човешки ресурси и с мобилизиране на вътрешните
Коментари Харесай

Васил Велев: Ключови сектори са без кадри

С импорт на човешки запаси и с активизиране на вътрешните запаси , като промяна в образованието и повишение привлекателността на специалностите - по този начин може да се реши казусът на недостига на пазара на труда съгласно АИКБ.

Идеите показа ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев на конференция на тематика " Професии с недостиг на фрагменти - ограничения и решения за повишение на привлекателността ".

Велев уточни, че България е относително развита индустриална страна с промишленост, която дава 24.4% дял в брутната добавена стойност при междинен за Европейския съюз - 19.4%.

 Работодателите желаят минимални заплати по браншове
Работодателите желаят минимални заплати по браншове

" Класовете да бъдат трансферирани в областта на груповото договаряне

Направления като машиностроене, електротехника и електроника , обединени в мехатроника като направление за умна специализация в тактиката, се развиват доста динамично , похвали се шефът на АИКБ. Той добави, че за предходната година износът е бил за над 13 милиарда лв. в бранш мехатроника , а пък 55 милиарда е бил общият експорт.

Велев изрази страдание, че има един дисбаланс на пазара на труда и то в браншове, които имат забележителен дял в брутната добавена стойност и хранят България, българите и бюджета.

 АИКБ предвижда растеж на стопанската система от 4,2% тази година
АИКБ предвижда растеж на стопанската система от 4,2% тази година

Освен европейски обществен дирек е необходим и предприемачески подобен, настоя Велев

От АИКБ слагат като съществена цел решаването на казуса с дефицита на фрагменти в дефицитните специалности с изключение на посредством импорт на човешки запаси и посредством активизиране на вътрешните запаси, като промяна в образованието и повишение на привлекателността на специалностите, които са с недостиг на пазара на труда.

Ако не се вземат незабавни ограничения , то скоро основни браншове в българската стопанска система се чака да останат без фрагменти , изрази страдание Васил Велев.

 Младите в София се осъществят в Завода за отпадък и метрото Обновена
Младите в София се осъществят в Завода за отпадък и метрото

За Димитър Манолов някои висшисти са " дипломирани посредственици "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР