С внасянето на вота на недоверие се цели разсейването на

...
С внасянето на вота на недоверие се цели разсейването на
Коментари Харесай

Политолог: Вотът на недоверие не влияе при местни избори

С внасянето на вота на съмнение се цели разсейването на политическото обръщение на локалния избор. Това сподели политологът Георги Киряков.
" Защото претендентите на така наречен " Тройна съпротива " за локалния избор са много обезличени на фона на борбите, които се водят сред водещите претенденти. И няма по-добър метод, по-добра тактика от това да прехвърлиш топката от терена на локалното към терена на националното. Това е разумна от политическа позиция процедура, въпреки да е безусловно неправилна, и да докара до там, че хората по места въобще да не знаят на 29 октомври за кого ще гласоподават ", добави той.
В така наречен коалиция " Тройна съпротива " вземат участие по-малки партии, които са много радикализирани в последните месеци – " Възраждане " и Българска социалистическа партия, много се радикализира и партията на Слави Трифонов " ИТН ". Очевидно има някаква заварка сред тях, въпреки че за третата партия – Има Такъв Народ, нямам пояснение на какво се дължи нейното присъединяване в тази коалиция, тъй като тя е много проевропейска партия, основана е от хора, които мислят по-либерално, а внезапно се съюзяват с партии, които желаят унищожаване на пазарната стопанска система и връщане към едни остарели, неработещи формули на ръководство на политиката, на страната като цяло ", уточни политологът.
Това държание на Има Такъв Народ съгласно политолога се дължи или на неумение да се ориентират добре в политическото пространство или на напън извън.
Този кръг на вотове на съмнение може да докара до инфлация на един извънредно потребен за демокрацията инструмент, каквото е настояването на избор на съмнение. " Ясно е, че този избор няма да мине. Не виждам логическо пояснение. Няма логичност и в това да се желаят поредност от вотове на доверие, с изключение на потреблението на този извънредно значим либерален инструмент, на тази тактичност за предизборни цели, обаче на за национални избори, а за локални избори. какво вълнува един човек в дадена община това, че на национално равнище има избор на съмнение? ", попита още Киряков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР