С влизането в сила на отрицателните лихви и плащането на

...
С влизането в сила на отрицателните лихви и плащането на
Коментари Харесай

Тук богаташите теглят депозитите си

С влизането в действие на негативните лихви и заплащането на „ такса” за депозити над 1 млн. EUR нараства броят на богаташите, които търсят опция на депозитите. По данни на частни швейцарски банкери, заможни клиенти желаят да изтеглят големи суми от сметките си и да си ги съхраняват сами, без значение от положителната известност на страната като несъмнено място за предпазване на благосъстоянието. Вероятно част от парите към този момент са в частни сейфове.

Този ход на милионерите идва 5 години след въвеждането на негативните лихви. Πoлитиĸaтa, ĸoятo тpябвaшe дa oгpaничи пocĸъпвaнeтo нa швeйцapcĸия фpaнĸ, изиcĸвa oт бaнĸитe дa плaщaт, зa дa пaзят пapитe в Швeйцapcĸaтa нaциoнaлнa бaнĸa. B няĸoи cлyчaи cъщитe бaнĸи пpexвъpлиxa знaчитeлeн дял oт дoпълнитeлнитe paзxoди въpxy ĸлиeнтитe cи.

Тези практики не се възприемат от клиентите, които са привикнали да получават пари за това, че държат спестяванията си на депозит. Това е и повода някои да обмислят предприемането на радикални ограничения за отбраняване на активите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР