С викове: Оставка и Мафия работници и служители на Емко

...
С викове: Оставка и Мафия работници и служители на Емко
Коментари Харесай

Служителите на "Емко" излязоха на протест, скандират "Оставка" и "Мафия"

С крясъци: " Оставка " и " Мафия " служащи и чиновници на " Емко " желаеха връщане на лиценза на предприятието.

В митинга на столичния площад " Независимост ", в триъгълника сред Партийния дом и постройките на Министерския съвет и Президентството излязоха над 300 души, предава news.bg.

Те свирят с тромби, носят трикольори и транспаранти с надпис: " Не си оставяйте без работа ", " Гражданино, подредихте ли си склада " - с лика на министъра на стопанската система Емил Караниколов, " Искаме си парите ", " Не ни оставяйте без работа ", " Протестираме против отнемането на лиценза на Емко ".

В писмо до медиите уредниците на митинга декларират, че ще се борят срещу опита " Емко " и работни места да бъдат унищожени, а продукцията - иззета.

От " Емко " настояват, че създават характерни муниции, които друго дружество не може да създаде, а поради отнетия лиценз са изпуснали опция да вземат участие на интернационалните търгове, които са очаквали да завоюват.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи по-рано през днешния ден, че инспекциите в завода са завършили. Предстои Министерство на вътрешните работи да ги заключи, след което на 6 октомври Междуведомственият съвет за отбранителна промишленост ще реши дали лицензът да бъде възобновен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР