С викове НАТО вън и Предатели, с освирквания и със

...
С викове НАТО вън и Предатели, с освирквания и със
Коментари Харесай

На Шипка: снежни топки към премиера, викове НАТО вън! и Предатели!, руски знамена

С крясъци " НАТО вън " и " Предатели ", с освирквания и със снежни топки.

Така бяха посрещнати на Шипка министър председателят Кирил Петков и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/14-Паметник-Кирил Петков.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Руските флагове на тържествата за Трети март на върха бяха съвсем колкото българските. Организирани групи от партия " Възраждане " се качиха по-рано към Шипка, като те бяха главно освиркващите. Сред тях беше и водачът на популистката групировка Костадин Костадинов.

" Стига сме се делили на групи, време е да кажем България е единна. Всеки, който желае да направи разделяне през днешния ден - на националния празник, не работи за ползите на нашата страна. Време е да кажем, че България е над всичко. Честит празник, българи ", обърна се министър председателят към събралите се, измежду които най-гръмогласни бяха освиркващите го агитки от " Възраждане ".

А след това към него полетя и снежна топка, която го уцели.

Заглушено беше и словото на ръководителя на Народно събрание.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/shipka-treti mart2-bta.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " /> Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов персонално се появи на Шипка.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/shipka-treti mart-bta.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />
https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/гунчева възобновление 3 март.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 1064 " /> Депутатката от " Възраждане " Елена Гунчева - с забавно " съветско " знаме в ръка.

На Шипка пристигнаха и огромна част от членовете на кабинета от " Продължаваме промяната ". За разлика от други години президентът Румен Радев избра да остане в София.

„ Свободата е най-ценното право на индивида. Свикнали сме да я одобряваме за даденост, само че в дни като днешния е редно да си дадем сметка, че без нея нищо друго няма стойност. Наша отговорност е да я пазим и отстояваме всеки ден “.

Това съобщи преди този момент Петков във видеообръщение по случай националния празник.

Премиерът уточни, че в многовековната история на България има доста образци за духовно великолепие и подвиг, които ни изпълват с горделивост. Има обаче една дата, която за нас българите е синоним на думата независимост – това е 3 март 1878 година Преди 144 години българският народ прави решителна крачка към свободата, към възобновяване на държавността, одобряване на България като суверенна страна, добави той.



" Свободата не се добива с еднократен акт, тя идва дълго мечтана и изстрадана. Тя е резултатът от нескончаем и сложен развой, който стартира с духовното възобновление и битката за църковна самостоятелност, минава през хайдушките пътеки и незаконните комитети на Левски, възкръсва от пепелищата на Априлското въстание ", декларира министър председателят. " Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и за богатството на цялото човечество “, написа Христо Ботев и начертава пътя на всеотдайност в името на свободата ", сподели още министър председателят.

Свободата ни идва с кръвта на априлци, с безстрашието на опълченци, с вярата на батачани, със саможертвата на хиляди починали воини - руснаци, украинци, литовци, беларуси, финландци, поляци, румънци. " На този ден може единствено да кажем: Благодарим! ", приключи обръщението си Кирил Петков.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/3 март радев вб5.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

Церемония, на която бяха президентът Румен Радев и вицето му Илияна Йотова, имаше и в центъра на София.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/3 март радев вб.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/3 март радев вб1.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/3 март радев вб3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/3 март софия вб.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР