С възпитан тон той отговаряше на зададените въпроси относно разгарящата

...
С възпитан тон той отговаряше на зададените въпроси относно разгарящата
Коментари Харесай

Путин звъни в БНТ, Георги Любенов вдига: Владимир Владимирович, нали се чуваме случайно?

С учтив звук той отговаряше на заложените въпроси по отношение на разгарящата се нервност в ГЕРБ във връзка на това, че обединението „ Политическа партия – Демократична България “ не казвали при какви условия ще предложи кабинет с втория мандат. Защото са втори на изборите – разумно. Атанасов за стохиляден път повтаряше, че отговорността сега за държавно управление е на ГЕРБ-СДС, тъй като са спечелилите от 2 април. Просто и ясно.

 

В този миг водещият Любенов получи интифа, че по телефона се обажда Тома Биков, един от водачите на отзиви в борисовия кръг.

 

И се стартира едно тричане на „ Политическа партия – Демократична България “ не ви е работа…

 

Опитите на Атанасов да подскаже, че съзира опит за скандал посредством телефонен конкурент бяха несполучливи. Но в мига, когато се промъкна подозрението, че този панаир е авансово квалифициран, Любенов подскочи като жилнат: Ама кажете, господин Биков, кажете дали сме се договаряли…

 

Не сте очаквали Биков да отвърне: Как бе, Жоре, нали нощес уредихме позвъняването с Кошлука. Сведено е и на теб, естествено.

 

Нервната реакция и изчервяването на водещия бяха най-ясният отговор.

 

Става дума за обикновени медийни трикове в интерес на един или различен индивид. Неведнъж във Фрог нюз сме писали за „ инцидентното “ нареждане представител на ГЕРБ да приказва след съперника, който и да е той. Идеята е гербера да отриче всичко и да дефинира предходното мнение като операция и неистина. Един от огромните в рекламата и ПР-а - Дъглас Рушкоф, назовава това „ принцип на последния говорещ “ – феновете, читателите и слушателите запомнят най-много точно последното изречено.

 

Хитростта минава, когато се употребява с мярка и интелигентно, само че у нас от дълго време се работи очевидно, безочливо и брутално.

 

Биков е част от този модел на медийно наличие. Повечето хора в журналистическия поминък са наясно „ по какъв начин стават тези неща “. Известно е също, че нерядко „ поканите “ и „ инцидентните “ включвания не са по никакъв начин евтини.

 

Според Европейска комисия в България от години 12 милиарда евро изчезват по линия на корупцията годишно, напълно разумно е част от тях да се „ влагат “ в медийната агитация. Руският опит, както виждаме, се ползва доста прилежно.

 

Наивно запитване: Ще разгласи ли Българска национална телевизия телефон, на който и елементарни жители, а освен определени като Тома Биков, да изразят значими отзиви, които да се излъчват „ онлайн “ и без цензура?  

 

Не чакаме отговор.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР