С възможността с тях да се заплащат посещения на концерти,

...
С възможността с тях да се заплащат посещения на концерти,
Коментари Харесай

Стоян Михалев: Ваучерите за култура вече са факт

С опцията с тях да се заплащат визити на концерти, изложения,  кина и музеи ще се подтиква културният бранш, който пострада съществено по време на пандемията

С ваучерите за храна, който работодателите дават на чиновниците си, към този момент могат да се посещават културни мероприятия. Това разгласи в изявление за Дарик варненският народен представител от Демократична България Стоян Михалев.

Нововъведението влиза в действие с приемане на държавния бюджет за тази година, който е оповестен в Държавен вестник, и към този момент е настоящо. Предстои подписване на нужните контракти с доставчиците на услуги, посочи Михалев, който е зам.-председател на парламентарната комисия по просвета. Той разкри, че предлагането за смяната е пристигнало от варненските арт среди.

Ваучерите са към този момент на стойност 200 лв., за които няма да се заплащат налози и осигуровки. С опцията с тях да се заплащат визити на концерти, изложения, кина и музеи ще се подтиква културният бранш, който пострада съществено по време на пандемията, уточни депутатът.

„ Народното събрание сега е място, където може да се прави работа. Когато човек има предпочитание, когато е на страната на хората, които желаят да трансформират страната, нещата се случват ”, разяснява варненският депутат.

Координационният център за бежанци, който действа в Двореца на културата и спорта във Варна към този момент се дава за народен образец у нас, означи още Стоян Михалев. Той е на мнение, че във връзка с войната в Украйна страната ни би трябвало да се води от рационалното, а не от страстта.

„ България би трябвало да бъде заслужен член на Евроатлантическия съюз – каквото за другите, това и за България ”, съобщи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР