С възлагателно писмо до австрийската фирма Рийглер Рийве Архитекти ЦТ

...
С възлагателно писмо до австрийската фирма Рийглер Рийве Архитекти ЦТ
Коментари Харесай

Община Варна възложи проектиране на нова учебна база на МГ Д-р Петър Берон

С възлагателно писмо до австрийската компания " Рийглер Рийве Архитекти ЦТ " ГМБХ, Австрия (архитектурна къща), Община Варна през вчерашния ден разпореди разработване на капиталов план за Нова образователна база на математическа гимназия " Д-р Петър Берон "   във Варна.

Фирмата е определена след осъществяване през м. юли-август 2023 година на открита процедура, като е предложила да създаде идейния и механически план за сумата от 680 000 лв. без Данък добавена стойност. По-късно, при започване на м. ноември 2023 година, предходното управление на Общината е сключило контракта с тях. Срокът на идейното проектирането е 45 дни, а на техническото – 60 дни. Финансирането на проектирането е със средства на Община Варна.

" Поставяме начало на построяването на дълго чаканата нова образователна база на Математическата гимназия ", разяснява кметът на Варна Благомир Коцев във връзка възлагането на проектирането.

" Радвам се да оповестя, че периодите са обозрими. Много начална част от строително-ремонтни работи се надяваме да можем да стартираме още от края на 2024 година, а в двугодишните планове сме планували и бюджет за идната ", сподели още Коцев на координационна среща по плана.

Припомняме, че индикативната стойност на плана, преди да е направено проектирането, е към 60 милиона лв. за към 3 години. Община Варна заложи забележителен запас от общата сума нужна за построяването на новата постройка през 2024 година - към 8 719 800 лева, с цел да има бърз прогрес по плана.

Ресурсът бе утвърден при приемането от Народното събрание на Държавния бюджет за 2024 година, като част от листата с 51 капиталови плана на Община Варна, подготвени за градеж със строително позволение или в напреднала подготвеност за техническо планиране. Както съобщихме по-рано, за тези 51 плана Община Варна ще разполага с обща сума от 100 милиона лв. през тази година, като за построяването на МГ са обезпечени към 9 % от ресурса, разполагаем за града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР