С възгласи убийци и оставка започна поредният протест на търговците

...
С възгласи убийци и оставка започна поредният протест на търговците
Коментари Харесай

Протестиращи смятат Закона за горивата зе убиец

С възгласи ”убийци ” и ”оставка ” стартира следващият митинг на търговците на горива и притежателите на дребни и междинни бензиностанции. Негодуващите се събраха пред постройката на Народното събрание в София.
Държавата отсъства и няма предпочитание да се бори, само че има законови учредения да го направи и е задоволително единствено да пожелае. Тази позиция съобщи Симо Симов от Националното съдружие на търговците на горива и превозвачи.Той посочи, че не е срещу Закона, само че все още с този текст не ефикасен нито за страната, нито за производителите, нито за стопанската система.

Най-важният мотив на вносителите на законопроекта е, че той ще донесе пари в бюджета, уточни Симов. Според него обаче в този си тип и текст законопроектът няма да обезпечи нито една стотинка в допълнение в бюджета.

С новите условия на уставния капитал - 500 хиляди лева банкови гаранции и 20 хиляди лева за бензиностанции се слагат в усложнение и неспособност производителите на горива и притежателите на бензиностанции, ядоса се Симов. По думите му не е допустимо производителите и дребните бензиностанции да извадят такива пари и да останат на пазара.

От законопроекта са отстранени цензът за обучение и текстът за бензиновозите. Намален е и уставния капитал с 3 хиляди лева

Ако бъдат отстранени банковата гаранция и уставният капитал от законопроекта, пазарът ще стане по търпим, изясни Симо Симов. Промени в закона може да направи единствено вносителят, уточни представителят на Националното съдружие на търговците на горива и превозвачи.

Законът е изопачен през цялото време и е импортиран на мрачно, безапелационен е Симо Симов. Той добави, че в случай че през днешния ден имаме опция да пишем закон, най-добре е да се употребява полският модел и да се постави наказване 25 година за незаконните горива.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР