С възгласи Оставка!“ и Заедно срещу мафията!“, българи, живеещи в

...
С възгласи Оставка!“ и Заедно срещу мафията!“, българи, живеещи в
Коментари Харесай

И българите в Брюксел започнаха протести срещу Борисов и Гешев

С възгласи „ Оставка! “ и „ Заедно против мафията! “, българи, живеещи в Брюксел, желаеха оставката на кабинета Борисов и на Главния прокурор Иван Гешев. Те се събраха в на един от централните площади в Брюксел, с цел да изразят своята съпричастност към сънародниците си в България.
Протестът е първата от поредност начинания, които се приготвят от българите в Белгия. По време на събитието всички написаха писмо до министър-председателя и основния прокурор, което ще бъде изпратено до Министерския съвет в София. „ Обичам родината си и желая да пребивавам в нея “, „ Искам да не ме е позор от държавното управление ми “, „ Искам господство на закона, правова страна и бъдеще за младежите “ са единствено част от претекстовете на сънародниците ни за желаната оставка на Борисов и Гешев.

Някои от участниците в митинга към този момент са изпратили публични запитвания до Манфред Вебер, ръководител на групата на ЕНП и до Ханс ван Бален, ръководител на АЛДЕ в Евопейския парламент. Те чакат двамата водачи да стимулират обществената си поддръжка надлежно за държавното управление на Борисов и за водача на Движение за права и свободи Ахемд Доган от последните дни. Двамата са едни от главните аргументи за недоволството на жителите и многохилядните митинги в България и чужбина против корупцията, мафиотизирането на страната, неналичието на ефикасна правосъдна система, неспазването на закона.

Протестиращите развяваха български флагове и плакати, а в края на събитието всички пяха българския химн.

Огранизаторите и участниците бяха безапелационни, че зад мирната проява не стои поддръжка за президента или избрана партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР