С възгласи "Искаме асфалт" жители на пернишкия квартал "Рудничар" блокираха

...
С възгласи "Искаме асфалт" жители на пернишкия квартал "Рудничар" блокираха
Коментари Харесай

Недоволни перничани блокираха пътя за Брезник

С възгласи "Искаме асфалт " поданици на пернишкия квартал "Рудничар " блокираха в 14 ч. придвижването към и от Брезник. Автомобилите се отклоняваха по обходен маршрут.

Хората са недоволни от плачевното положение на улиците и инфраструктурата в квартала. Децата вървят с найлонки на учебно заведение, даже учебният рейс не идва да ги взима, тъй като няма от кое място да мине, описаха хората. Канализацията е построена отчасти, няма улично осветяване, последният асфалт в квартала е полаган в края на предишния век.На един от протестиращите - Кирил Сергиев, му изгоряла къщата, тъй като заради липса на път пожарната не съумяла да стигне в точния момент, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заради неприятното положение на улиците и коли за спешна помощ не могат да се качат, не е допустимо даже да свалим дребните с детски колички, или с колело, оплакаха се хората. Освен това кварталът бил цялостен с нападателни кучета, които нападали и хора, и животни. Заради кучетата дамите не смеят да отидат на работа, на пазар, децата на учебно заведение, описаха протестиращите.

Недоволните обявиха, че в случай че не бъдат подхванати ограничения, ще се обединят със съгражданите си от квартал "Каменина ", които поради сходни проблеми стачкуваха на обяд, и ще блокират централен път. Протестът продължи до 16 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР