С въвеждането на тол системата в България се предвижда и

...
С въвеждането на тол системата в България се предвижда и
Коментари Харесай

Пускат еднодневни и тридневни винетки

С въвеждането на тол системата в България се планува и основаване на нови типове винетки - ежедневни и тридневи. Това сподели министърът на районното развиване Николай Нанков по bTV. Нанков съобщи, че упоритостта на районното министерство е в края 2018 година тол системата да бъде внедрена и да проработи, а още първата година от постъпленията пътната организация да има запас от съвсем 1 милиарда лева
Цените на винетките за леките коли няма да бъдат повишавани след въвеждането на системата за таксуване прекосяването по пътищата, даде обещание предишния месец министърът на районното развиване и благоустройството. Винетките ще бъдат в електронен формат.

По мотив построяването на тол системата в България министър председателят Бойко Борисов разяснява през вчерашния ден, че ще се акумулират над 1,5 милиарда лв. годишно, които ще отидат за рехабилитация на пътищата, както и за построяването на нови трасета. Очаква се новата система да обхване 80% от пътищата у нас. Срокът на стартиране на системата зависи от избора на реализатор за нейното създаване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР