С Вашето желание да свършите нещо полезно за другите около

...
С Вашето желание да свършите нещо полезно за другите около
Коментари Харесай

Премиерът акад. Николай Денков със специален поздрав

" С Вашето предпочитание да свършите нещо потребно за другите към Вас създавате атмосферата, от която всички имаме потребност - с цел да живеем дружно, да се разбираме, да вършим нещата, които всеки един от нас поотделно не би могъл, само че дружно можем да създадем доста “. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който на специфична гала поздрави новоизбраните училищен омбудсмани от учебни заведения в цялата страна по самодейност на Център " Амалипе “. Министър-председателят особено благодари на уредниците на самодейността и на всички любознателни деца, присъединили се в нея.

Инициативата " Училищен омбудсман “ има за цел да подтиква ученическата интензивност, гражданското присъединяване и самоуправление. Целта й е да увеличи гражданската интензивност измежду младежите и да ги запознае с пълномощията на ученическия омбудсман. Повече от 30 учебни заведения към този момент организираха избори и имат своите юношески омбудсмани.

" Диалогът сред институциите и децата е не просто нужен. Той е основен фактор за ефикасното използване на правата на децата и основаване на условия за отбрана на техния най-хубав интерес “, сподели министърът на труда и обществената политика доктор Иванка Шалапатовa. Тя добави, че самодейността " Училищен омбудсман “ е в цялостен синхрон с целта на Министерството на труда и обществената политика да чуваме гласа на децата, техните отзиви, терзания и оферти по въпросите, които са значими за тях и тяхното бъдеще.

“От Вашите съученици Вие сте получили освен доверие, само че и опция да се борите за техните и Вашите права. Това е извънредно значимо, тъй като наша обща цел е да създадем такива промени, които да подсигуряват по-качествено обучение - освен като резултати, измерени в оценки, само че и като личностно развиване ", акцентира просветителният министър проф. Галин Цоков. По думите му едно от най-важните неща е дейното присъединяване на учениците в този развой, а тази самодейност ги предизвиква точно към това. “Вие сте водачи и като такива би трябвало да отстоявате ученическите права и отговорности, от време на време в спор с учителите, шефовете и даже с МОН. В тези полемики се раждат новите водачи, с сериозно мислене и визия за

смяна - както на просветителната система на България, по този начин и на цялата страна ", сподели още министърът на образованието и науката.

Събитието се състоя в Министерския съвет и на него участваха още заместник-омбудсманът Елена Чернева-Маркова, както и н.пр. Мартина Фийни, дипломат на Ирландия, н.пр. Реймунд Фурер, дипломат на Конфедерация Швейцария в България и Андриа Брулет-Родригез, заместител – дипломат на посолството на Съединени американски щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР