С увеличаването на дела на енергията, произвеждана от възобновяеми източници

...
С увеличаването на дела на енергията, произвеждана от възобновяеми източници
Коментари Харесай

Изследване: Инсталираните хранилища за ток ще нараснат 20 пъти за 10 години

С увеличението на каузи на силата, създавана от възобновими източници (ВЕИ), в това число и за потребностите на обособени семейства, потребителите и мрежата като цяло са изправени пред сериозен проблем: по какъв начин непотребената сила да се запази.

Нова прогноза, направена от Energy Storage Association на Съединени американски щати акцентира, че през идващото десетилетие може да бъдат конфигурирани акумулатори за предпазване на ток с невероятния потенциал от 100 GW. Интересното е, че това е три пъти по-голяма стойност от предстоящите през 2017 година 35 GW до 2025 година, което демонстрира скоростта, с която ВЕИ браншът се развива.
 Батерия за електрически автомобил с 1000 км пробег тества Toyota
Батерия за електрически автомобил с 1000 км пробег тества Toyota

Очаква се новите акумулатори да съхраняват 7 пъти повече сила на единица тегло

" Текущите пазарни прогнози регистрират впечатляващият растеж на батериите за запазване на сила през идващото десетилетие ", сподели основният изпълнителен шеф на институцията Кели Спийкс-Бакман. Според всички визии, растежът на бранша ще е експоненциален.

Спрямо в този момент конфигурираните средства за запазване на електрическа енергия, в случай че те доближат 100 GW за десетилетие, това в действителност ще е повече от впечатляващо. Днес общият им потенциал възлиза на 523 MW в Съединени американски щати, сочат данните на Energy Storage Monitor, изготвян от Wood Mackenzie Power & Renewables, показват от Oilrpice.

Очакването е единствено в границите на тази година те да се удвоят до 1,2 GW, макар че вследствие на ковид енергийното ползване се промени коренно. Към 2025 година батериите за електрическа енергия ще доближат 7 GW.
 Европейските петролни колоси наподобяват от ден на ден на електрически компании
Европейските петролни колоси наподобяват от ден на ден на електрически компании

Те загърбват нефта и се обръщат към възобновимата сила, готвейки се за нова епоха

Според Energy Storage Association съществуващите трендове могат да бъдат подкрепени от подобаващи политики. Те оферират да се вкара данъчен заем за вложенията в акумулатори за ток, което ще усили заетостта в производството им трикратно, до 200 хиляди души в границите на идващите 10 години.

Освен това, сходен ход от Конгреса в допълнение ще подкрепи декарбонизирането на електрическия бранш, защото ще улесни инсталирането на слънчеви и вятърни мощности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР