С увеличаването на броя на мигрантите, опитващи да преминат границата

...
С увеличаването на броя на мигрантите, опитващи да преминат границата
Коментари Харесай

Турски трафиканти действат открито за прехвърлянето на мигранти в Гърция

С увеличението на броя на мигрантите, опитващи да преминат границата на Турция с Европейския съюз, трафиканти на хора работят намерено за заобикаляне на гръцките гранични патрули. Това оповестява изданието Euronews в собствен материал, представен от организация " Фокус ".
Властите прецизираха, че във вторник са предотвратени 1000 опита за прекосяване на границата след няколко дни на засилена мигрантска активност в морето и по 200-километровата сухопътна граница сред Турция и Гърция.
Около 45 души бяха задържани единствено във вторник, най-вече от Афганистан, Пакистан, Мароко и Бангладеш. Това се случи, откакто дете умря, откакто дребна лодка се обърна в морето край Гърция в понеделник. Момчето, на към 6-7 години, е измежду 48-те бежанци, избавени във водите край остров Лесбос. 
Припомняме, че на територията на Турция има към 3,6 милиона сирийски бежанци и доста афганистанци, а президентът Реджеп Тайип Ердоган улеснява излизането им, с цел да окаже напън върху Европейски Съюз да поддържа военната му интервенция в Сирия. 
Мнозина се пробват да пресекат границата при река Марица, където гръцките военни изпращат послания по високоговорители на мигрантите, призовавайки ги да се „ върнат обратно “.
По крайбрежията на реката наоколо до Одрин незаконни турски контрабандисти намерено набират мигранти, с цел да се опитат да пресекат границата към Европа. Казват, че мненията на Ердоган са им дали зелена светлина да работят.  „ Имаме тези мигранти, които дойдоха, с цел да минат в Гърция “, съобщи човек, твърдящ, че името му е Семих. „ Това стана нещо разрешено от турска страна. В предишното ги прекарвахме за 200-300 $ на човек, а в този момент го вършим за 15 $ “. Той добави: „ Разбира се, аз го виждам като мой дълг. Парите не са тези, които ме стимулират. Искам те да заминат отсам, с цел да се усъвършенства стопанската система на Турция. Това е всичко, което има значение за мен “, разяснява въпросният трафикант.

Barbaricunlawful behavior by Greece - as boat full of desperate refugees, men, womenchildren are rammed by Greek Coastguard, hitshot at #CivilisedDemocracy?pic.twitter.com/AyA2k3Pcec
— Aamer Anwar
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР