С успех премина Олимпиадата по програмиране, организирана от Schwarz IT

...
С успех премина Олимпиадата по програмиране, организирана от Schwarz IT
Коментари Харесай

С успех премина Олимпиадата по програмиране в Правец

С триумф мина Олимпиадата по програмиране, проведена от Schwarz IT България и гимназията по компютърни технологии в Правец
В третото издание на надпреварата, което се организира след две години пауза, се включиха към 50 възпитаници
На 17 март се състоя третото издание на Олимпиадата по програмиране в Правец. Събитието се провежда взаимно от Schwarz IT България и Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в града и се организира в постройката на учебното заведение. Участваха към 50 възпитаници от 10-и и 11-и клас на гимназията. Те решаваха няколко алгоритмични задания.

Екипът на Schwarz IT България има уговорката да ревизира и оцени дилемите и да отличи най-добре представилите се. Награждаването е планувано за след една седмица.

 С триумф мина Олимпиадата по програмиране в Правец

Като част от партньорството с гимназията в Правец Schwarz IT България спонсорира и оборудва специфична зала за интерактивни образования, където се организира олимпиадата. Тазгодишното ѝ издание идва след пауза от две години поради рестриктивните мерки на пандемията.

„ Вече няколко години си партнираме с гимназията по компютърни технологии в Правец. Заедно имаме две сполучливо извършени олимпиади, а четирима възпитаници, които минаха през стаж при нас, станаха наши сътрудници “, сподели Мартин Иванов, управител отдел Web Development в Schwarz IT България. „ Да споделяме опит в региона на IT технологиите с младежите и да ги мотивираме да се развиват в тази сфера е една от водещите дела на Schwarz IT България “, уточни той.

Олимпиадата по програмиране е част от стажантска стратегия на Schwarz IT и Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец.

Най-добрите участници получават опция да станат стипендианти на компанията до края на своето гимназиално образование и да стартират едногодишен стаж. През това време те минават през образование с личен наставник. След като завършат, имат опция да постъпят на постоянни позиции като Junior Developer-и по действителни планове. Като част от програмата Schwarz IT провежда също лекции с гимназистите по тематики, свързани с технологиите HTML и CSS, а също и с Java Script.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР