С уникален трик дрехите винаги миришат прекрасно, без да се

...
С уникален трик дрехите винаги миришат прекрасно, без да се
Коментари Харесай

Тази подправка я има във всяка кухня, но ще се изненадате какви чудеса прави в пералнята

С неповторим трик облеклата постоянно миришат прелестно, без да се постанова да ги парфюмирате в допълнение

Хитрите домакини имат редица потвърдени трикчета, за които множеството хора изобщо и не подозират. Едва ли към този момент има някоя, която да не е чувала, че някои дами да вземем за пример, резервират свежия мирис на облеклата в дрешника си, като по стените му лепят ежедневни ароматни дамски превръзки. 

Така облеклата постоянно миришат прелестно, без да се постанова да ги парфюмирате в допълнение.

Уникален трик има и за използването на пералнята. С него прането ви ще бъде освежено, изключително бялото. Той спомага за премахването на петната от тъканите. 

Всичко се дължи на една фалшификация, която всеобщо се употребява в готвенето, само че даже и не сте подозирали, че има приложение и в прането.

Дафиновият лист е освен ароматна фалшификация за овкусяване на супи и месни ястия, само че и потребен асистент в семейството.

Оказва се, че тя може да се добави към прането ви  и това носи редица преимущества. Опитните домакини от дълго време я употребяват с тази цел. Ето за какво и по какъв начин го вършат.

Дафинов лист в пералнята

Дафиновите листа оказват помощ за избелване и ободряване на прането, изключително на бялото. Изтеглят мръсотията и петната от тъканите, правейки ги по-чисти и леки.

Освен това придава на прането прелестен мирис, който се резервира за дълго време. Добавете няколко дафинови листа в отделението за белина или вода за изплакване и ще останете очаровани от резултатите.

Тази фалшификация може да се употребява за пране на цветни и деликатни облекла. Помага за поддържане на яркостта и наситеността на цветовете, като ги защищава от избледняване. Освен това защищава тъканите от дисторция и разпъване, като ги прави по-здрави и еластични.

Добавете няколко дафинови листа в отделението за омекотител или вода за изплакване, с цел да удължите живота на облеклата си.

Как да употребявате дафинов лист при пране

За да употребявате дафинови листа за пране, ще ви би трябвало сухата фалшификация. Можете да ги употребявате цели или нарязани листа, според от вашите желания. Ето няколко метода да употребявате дафинов лист в прането си.

Добавете няколко листа в барабана на пералнята, преди да започнете прането. Това е уместно за всевъзможен тип облекла и режим на пране.

Добавете 3-5 лаврови листа в отделението за белина или омекотител, преди да започнете прането. Това е уместно за бяло или цветно пране, което се нуждае от спомагателна грижа.

Добавете 3-4 листа към кофа с вода или леген. Този способ е подобаващ за деликатни облекла, които не могат да се перат в пералня.

Добавете 3-5 лаврови листа в платнена торбичка или чорап и го завържете. Поставете торбата в барабана на пералнята или в кофа с вода. Този способ е подобаващ за тези, които не желаят лавровите листа да остават по облеклата им след привършване на прането.

Също по този начин тази фалшификация може да се сложи в дрешника с облеклата като средство за отлъскване на молците.

Много домакини палят лаврови листа вкъщи и ги употребяват вместо тамян за филтриране на отрицателната сила от жилището. Също по този начин този способ дейно пречиства и освежава въздуха, оставяйки прохлада и мирис в пространствата.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР