С умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен

...
С умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен
Коментари Харесай

Времето в неделя: Хладно, ветровито и дъждовно

С сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите още ще се намалят в неделя, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там ще има превалявания от дъжд, в планините - от сняг, само че със захлаждането и в регионите до към 600-800 метра, основно в северозападната част от страната, ще превали сняг. В Южна България ще има и гръмотевици. През деня съвсем без превалявания ще е около Дунав, там и облачността ще понижава по-често до слънчево. Минималните температури ще са сред 2 и 7 градуса, в югоизточните региони - до 10 градуса, в София - към 2 градуса; оптималните - най-вече сред 11 и 16 градуса, в София - към 11 градуса.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там ще превали временен дъжд, на юг и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са 13-17 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще има превалявания от сняг, вероятни са и гръмотевици. Ще духа мощен, краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра към минус 4 градуса.
В понеделник вятърът сензитивно ще отслабне. Валежите краткотрайно ще спрат, облачността ще се раздра до слънчево, утринните температури ще са близки до нулата. След обяд от запад още веднъж ще се появи висока и междинна облачност, която над Югозападна България ще се усили и на обособени места там ще превали дъжд, в планините над към 1200 метра - сняг.
Във вторник над Южна България облачността ще е най-вече забележителна, на обособени места там още веднъж ще има слаби превалявания; над Северна България по-често ще бъде най-вече слънчево. Сутринта ще е студено, денем със слаб южен вятър ще стартира стопляне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР