С указ на кмета Сергей Собянин в Москва се въвеждат

...
С указ на кмета Сергей Собянин в Москва се въвеждат
Коментари Харесай

В Москва се въвеждат цифрови пропуски за пътуване

С декрет на кмета Сергей Собянин в Москва се вкарват цифрови пропуски за пътешестване с персонален автомобил, с такси и с всички типове публичен превоз. Ограничението се постанова поради бързото разпространяване на коронавирусната зараза в съветската столица.

Оформянето на пропуските стартира от през днешния ден, а от сряда потреблението им става наложително. За приемането им е належащо заявление на уеб страницата на московското държавно управление, позвъняване по телефона или изпращане на SMS. Всеки, който желае да пътува, би трябвало да уточни име, номер на документ за идентичност и цел на пътуването. При потребление на персонален автомобил се изисква и регистрационният му номер.

Без специфични пропуски могат да пътуват военните, държавните и общинските чиновници, съдиите, юристите, нотариусите, частните охранители и публицистите.

За напредване пеш не се изискват пропуски, само че би трябвало да се съблюдават въведените по-рано ограничавания: отиване до най-близкия хранителен магазин или аптека, до кофите за боклук или разхождане на домакински любим в радиус от 100 метра от вкъщи. През последната седмица броят на инфектираните с ковид в Москва внезапно се усили и надвиши 10 000 души от общо близо 16 000 в цяла Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР