С удоволствие приемам поканата на прокуратурата, но ще искам да

...
С удоволствие приемам поканата на прокуратурата, но ще искам да
Коментари Харесай

Премиерът в контраатака, пита Гешев за Мата Хари, Барселонагейт, Таки и Осемте джуджета

С наслаждение одобрявам поканата на прокуратурата, само че ще желая да попитам и някои въпроси. Това съобщи министър председателят Кирил Петков , откакто по-рано стана ясно, че ще бъде извикан дружно със съветничката си Лена Бориславова във Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от обвинениято оповестиха, че стартират инспекция на упоменатите от премиера Петков и шефа на кабинета му Лена Бориславова " имена и прякори на лица, които са в основата на икономическата и престъпна престъпност в страната и по отношение на които не са подхванати нужните дейности за търсене на наказателна отговорност ". По тази тематика двамата са призовани да се яват във ВКП.

Петков разгласи, че ще се яви в прокуратурата, като желанието му е там да бъдат разисквани някои въпроси.   " Прокуратурата откри ли коя е Мата Хари, направила ли е следствие дали тя е вкарала кюлчетата и пачки в чекмеджето на господин Борисов или те са си били там? ”, попита Петков. 

Вторият му въпрос е по закона „ Магнитски ". " Васил Божков към този момент има много обвинявания. Има ли спомагателни следствия за другите хора, разказани по " Магнитски " – Пеевски, Манолев, Желязков ", сподели още Петков.

Той повдигна и тематиката за следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ", връзката сред провиснал от Българската банка за развиване заем и обстоятелството, че Делян Пеевски е бил акционер в " Булгартабак ", парите от " Автомагистрали " и връзката им с ГЕРБ.
Въпросите Гешев се зае да ревизира подозорителни съгласно Кирил Петков лица
Прокуратурата стартира инспекция на лист от лица, посочени от премиера Кирил Петков на срещата му с основния прокурор Иван Гешев миналат...
Прочети повече
Конкретните въпроси, които министър председателят се закани да пита Гешев са:
След глобите по закона " Магнитски " и обвиняванията против Васил Божков, има ли спомагателни следствия и против останалите оповестени от Съединени американски щати – Делян Пеевски, Александър Манолев, Илко Желязков? Има ли директна връзка сред заема на " Булгартабак " в ББР и обстоятелството, че Пеевски е бил акционер в холдинга? Медиите оповестиха, че заемът на " Роудуей кънстракшън " в ББР е взет от юриста на Румен Гайтански – Вълка. Има ли връзка с Гайтански и правомерно взет ли е заемът? Обвинен ли е Петьо Петров – Пепи Еврото във връзка със случая " Осемте джуджета "? Има ли връзка със строителните компании, работещи по язовирите у нас и Таки? Какви стъпки са направени по " Барселонагейт " откакто испанските управляващи са ни уведомили за евентуално обвързвано с проблема пране на пари? Има ли връзка сред случаите с " Автомагистрали " и изнасянето на торби с пари и организацията ГЕРБ? Защо " Булгаргаз " и Николай Павлов са се отказали от количества азерски газ, които са могли да стигнат до България и които биха свалили цената за потребителите?
" Тези въпроси са общоизвестни от медийните изявления, само че аз не съм осведомен да има обвинявания. Има и други, само че това са първите неща, които бих запитал ", Петков на ексклузивен брифинг. 

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова  от своя страна съобщи пред медиите, че преди малко е получила призовка. По думите й призовкарят не е дал призовка на Кирил Петков, тъй като е получил позвъняване, че това не може да стане сега пред публицистите.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР