С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на

...
С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на
Коментари Харесай

Министър Лазаров: Удължаване действието на Бюджет 2022 гарантира социалните плащания

С удължаването на действието на Бюджет 2022 до съставянето на постоянно държавно управление се подсигуряват всички обществени заплащания. Това съобщи вицепремиерът и обществен министър Лазар Лазаров, който управлява съвещанието на Тристранния съвет.

Социалните сътрудници разискват предлагането на финансовото министерство да се запазят гласуваните от предишното Народно заседание параметри на финансовата рамка, до момента в който постоянно устойчиво държавно управление не предложи лични политики.

С текстовете се обезпечават благоприятни условия да продължат заплащанията в обществената сфера, съобщи Лазаров и настоя:

" Да разсеем всевъзможни легенди, които битуваха в публичното пространство, че ще има понижения на обществени заплащания или на осигурителни такива. В реалност с този закон се основават и условия за покриване и на заплащанията по реда на закона за хората с увреждания ".

От своя страна министърът на финансите Росица Велкова напомни, че в случай че се предложат политики от служебно държавно управление - това изкривява волята на Народното събрание.

Няма длъжностен кабинет, който е изготвил напълно нов бюджет за последваща година, акцентира Велкова:

" На служебно държавно управление е одобрявана само актуализация на закона за Държавния бюджет на Република България за 2021 година през септември 2021 година, което е индикативен образец за основни отклонения на решенията, взети в Народното събрание от направеното предложение от служебното държавно управление ".

Бизнесът поддържа по принцип удължаването на закона, до момента в който синдикатите упорстват за по-високи приходи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР