С участието на областния управител инж. Николай Неделчев, на д-р

...
С участието на областния управител инж. Николай Неделчев, на д-р
Коментари Харесай

Във Филиал Силистра на Русенския университет бе открита новата академична учебна година

С присъединяване на регионалния шеф инж. Николай Неделчев, на доктор Мария Димитрова – ръководител на Общински съвет Силистра, както и на представители на община Силистра, представлявана от Виолета Динкова – шеф на просветителния отдел, бе открита академичната образователна 2022-2023 година във Филиал Силистра на Русенския университет „ Ангел Кънчев “. Специален посетител на тържеството бе ректорът на най-голямото висше образователно заведение в Северна България учен Христо Белоев, дружно с преподаватели по разнообразни специалности – педагогичен и инженерни, каквито има и в силистренския филиал.

Доц. доктор Румяна Лебедова откри церемонията със свое слово, в което напомни, че Филиал Силистра към този момент четвърт век е част от Университета от най-големия български дунавски град. Както и че посредством него продължава просветителната традиция в Силистра, почнала доскоро повече от 130 години, в която е вписано и образованието на учители за прогимназиалния стадий, почнало преди 50 години.

На тези годишнини е отдадена и книгата „ Искрици във времето “, предшествана от две изложения, чиито многочислени постери, съдържащи информация и снимков материал, са настоящи и сега във фоайето на Филиал Силистра. Заедно с трета галерия, наречена „ Човекът и природата “ те бяха част от интериора на тържеството. В ритуалите му се включиха първокурсници, както и абитуриенти, с цел да получат своите дипломи. Отделен миг бе връчването на юбилейни плакети на представляващите съответните институции персони в лицето на учен Белоев, доктор Димитрова, инж. Неделчев, доктор Найденов – кмет на общината, и други

От името на държавната власт инж. Неделчев, който също е ученик на районно управление (на МВР), поздрави гостите, преподавателите и студентите от Филиал Силистра, пожелавайки сполучливо продължение на образованието на педагози и инженери в другите специалности, както и Центъра за продължаващо образование с началник доцент доктор Диана Железова. Да напомним, че към Филиала има и Научен център, носещ името на светеца Дасий Доростолски, и управителен от доцент дфн Тодорка Георгиева. С присъединяване на всички тези институции през м. октомври в Силистра следва провеждането за пръв път на проявата „ Европейска нощ на учените 2022 “, която се обрисува да има и интернационален темперамент.

Вчера с присъединяване на Димитър Тодоров – заместник-областен шеф на област Силистра, в град Русе бе открита академичната година и на университетско равнище. От ректорското слово стана ясно, че измежду новостите са построените редица придобивки, в това число нова докторантска зала, а на финала е новият научноизследователски комплекс. Оптимизирани са редица съществени действия и се електронизират главните системи за работа със студентите и преподавателите.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР