С твърдението, че ще пусне 3,6 млн. бежанци към Европа

...
С твърдението, че ще пусне 3,6 млн. бежанци към Европа
Коментари Харесай

Анализатор за заканата на Ердоган за бежанците: Той блъфира

С изказванието, че ще пусне 3,6 млн. бежанци към Европа Реджеп Ердоган се пробва да си вдигне рейтинга вътре в самата Турция. За мен няма никаква опасност и той няма да извърши тази закана.

За мен Ердоган възнамерява да реалокира над 2 млн. от бежанците в Северна Сирия и по този начин етнически да прочисти района от кюрдите. Този кюрдски сегмент там, в случай че получи за съседи над 2 млн. сирийски араби, ще се разводни.

По този метод Реджеп Ердоган ще съкруши кюрдите. За мен Ердоган блъфира и си подвига рейтинга в самата Турция.

Това съобщи в предаването "Лице в лице " по bTV анализаторът от Евро-атлантическия център за сигурност Кристиян Шкварек, който разяснява опасността на турския президент Ердоган да пусне 3,6 млн. сирийски бежанци в Европа и военната интервенция на Анкара в Северна Сирия.

"Аз съм безапелационен, че Реджеп Ердоган няма по какъв начин да пусне 3,6 млн. бежанци. Това не е вода, това са хора. Как става това стартиране? С екскаватор ли ще ги подкара? Тези хора към този момент са се открили и водят някакъв живот в Турция.

В никакъв случай не мога да допускам, че тези хора ще хукнат към Европа. Ако успее да претопи кюрдите в Северна Сирия, това ще е голям стратегически триумф за Турция. Ердоган доста добре знае, че при такива военни интервенции цялото общество се консолидира и го поддържа.

На Ердоган следва да се оправя с доста съществени стопански пробелми и тази военна интервенция има за цел тъкмо това - да избави рейтинга на Ердоган на фона на икономическите проблеми.

За мен твърдо Съединени американски щати не са поощрили Ердоган за военната офанзива. Тази офанзива е една огромна вреда за американската външна политика и няма по какъв начин Доналд Тръмп да е поощрил Реджеп Ердоган ", съобщи още Шкварек.

"В България в действителност има политическата воля да се пази границата. С такава политическа воля може в действителност да се спрат милиони бежанци на границата. В България виждаме тъкмо това.

Лошото е, че в Европа сигурно ще се усилва интензитета на терористичните офанзиви. Тези офанзиви не се правят от одеве влезлите мигранти, а от хора, които са родени и израснали в Европа и отхвърлят нашата цивилизация.

Тези хора имат баби и дядовци, които са пристигнали преди 50-60 години в Европа, само че желаят да трансформират обстановката. От страна на кюрдите не чакам да има терористични офанзиви в Европа. Очаквам такива офанзиви от ПКК в самата Турция ", разкри анализаторът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР