С турски паспорт се е сдобил издирваният наркобос Евелин Банев-Брендо!

...
С турски паспорт се е сдобил издирваният наркобос Евелин Банев-Брендо!
Коментари Харесай

Евелин Банев-Брендо стана турски гражданин

С турски паспорт се е сдобил търсеният наркобос Евелин Банев-Брендо! Освен с украинско поданство, което го избави от екстрадиция, " кокаиновият крал " е получил документи в южната ни съседка! Това оповестява истанбулското издани, представено от " България през днешния ден ". 

Неочакваният поврат с поданството на Брендо става през лятото на м.г. На 16 юни 2021 година губернаторството на Ескишехир - града на Настрадин ходжа, записва Брендо след поискано леговище. От оповестените в комшийският уебсайт документи излиза наяве, че турският паспорт на Брендо е публикуван през януари 2018 година, а персоналната му карта е годна до юни 2027 година И двете са със личните му имена - Евелин Николов Банев.

За това по какъв начин са издадени документите проговаря мастит петролен необут на име Мустафа, който е някогашен чиновник на националното разузнаване. Той твърди, че заради проблемите си с правораздаването в няколко страни Банев не е могъл да получи обикновено поданство посредством вложения да вземем за пример. Поради тази причина му е била изфабрикувана подправена история, която да му обезпечи по този начин мечтаното турско тескере. За задачата Мустафа признава пред турския уебсайт, че са му били платени 305 хиляди $ кеш през дубайска компания.

Преговорите за приемане на турско поданство са водени с хора на висши позиции в републиката. В схемата е взел участие доведеният брат на Брендо - Симо Карайчев, твърди източникът. Карайчев е бил акредитиран от Евелин Банев да прави всички действия от негово име. За задачата е бил нает и юрист от Първа адвокатска гилдия в Истанбул. Пълномощното му е от дата 15 април 2021 година

Според обявата машинациите на българския необут на незаконна организация, който е търсен с алена бюлетина от Интерпол, не са останали загадка за проверяващите. Те са засекли измислените сюжети. Така, макар че документите са напълно същински, се оказва, че са издадени по незаконен метод, настояват осведомени.

Още не е ясно за какво Брендо е решил да става турски жител. Почти по същото време в Истанбул беше хванат различен прочут воин от подземния свят - Димитър Желязков - Митьо Очите. Макар сред двете ни страни да съществува контракт за взаимоотношение по наказателни каузи, екстрадициите от южната ни съседка се проточват с месеци и години. След дълги старания родната прокуратура по този начин и не получи разрешение Очите да бъде съден по всички повдигнати му обвинявания.

Разкритията за поданството на Брендо идват на фона на визитата на основния прокурор Иван Гешев и българска делегация в Анкара по покана на турския му сътрудник. " Основен акцент в диалозите сред управленията на прокуратурите на двете прилежащи страни е продължение на отличното съдействие по наказателноправни въпроси, сферата на антитероризма, както и противодействието против трансграничната проведена престъпност и битката с незаконната миграция ", оповестяват от държавното обвиняване. Водени са диалози и с министъра на правораздаването.

След близо 6 година в конспиративност Брендо беше арестуван на 6 октомври м.г. в украинската столица Киев. Той изкара в ареста единствено 15 дни, защото се разбра, че е станал жител на Украйна. Като подобен съгласно локалните закони не може да бъде арестуван или екстрадиран в друга страна за закононарушения, осъществени отвън Украйна, и за осъществяване на присъди от задгранични съдилища.

Така отпаднаха настояванията на България и Румъния Банев да бъде предаден, с цел да изтърпи присъдите си. У нас го чакат 6 година като част от незаконна група за пране на пари. В Румъния е наказан на 10 година и половина за наркотрафик. Най-голямото си наказване от 20 година затвор Евелин Банев получи в Италия по аферата " Кокаинови крале " за трафик на дрога от Южна Америка към Европа.

Брендо най-вероятно няма да бъде екстрадиран у нас от Украйна, призна неотдавна шефът на бранш " Издирване " в Националната полиция Стефан Джолев. Криминалисти считат, че " кокаиновият крал " неслучайно се е насочил точно към Украйна, с цел да получи отбрана и гаранция, че ще се отърве. Украинският му паспорт е публикуван през декември 2015 година Това значи, че до момента в който е бил в конспиративност, Банев се е подсигурявал с разнообразни паспорти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР