С церемония за първата копка започна изграждането на спортен плувен

...
С церемония за първата копка започна изграждането на спортен плувен
Коментари Харесай

Плевен ще има модерен спортен плувен комплекс

С гала за първата копка стартира построяването на състезателен плувен комплекс с четири басейна в Плевен.

Инвестицията е на сдружение, в което акционери са строителната компания " Хоризонт Иванов " и плувният клуб " Инвиктус ". Проектът е на стойност към 10 млн. лева като част от средствата са обезпечени с кредитна линия от Фонда за районно градско развиване и банка ДСК.

" Спортният комплекс ще е ситуиран на бул. " Георги Кочев " 4 в града, до представителството на автомобилната марка " Сеат ".  Нашата идея е построяването на център, където плевенчани на друга възраст да се грижат за здравето си и да спортуват ", сподели Кирил Бъчваров, треньор по плуване и ръководител на плувен клуб " Инвиктус ". 

Проектът планува да бъдат построени един басейн с дължина 50 метра и осем коридора за плуване, към който ще са ситуирани трибуните с 500 места, по-малък басейн с дължина 25 метра и още два, които ще бъдат предопределени за бебета и подрастващи до седемгодишна възраст. Ще има пространства за СПА процедури и фитнес, съблекални, паркинг.

Идеята е в новия комплекс да се организират постоянно плувни шампионати, както и да се провеждат спортни действия, ориентирани към здравето на децата. " Живеем в много комплицирано време, във време, което ни разделя и се надявам, че това, което ще изградим, ще ни сплоти.

Смятам, че тази инвестиция ще направи Плевен по-добър, нашите деца - по-здрави, по-силни и по-дисциплинирани, с по-голямо самочувствие за изява ", сподели Борислав Иванов, президент на компания " Хоризонт Иванов ".

Сред гостите на старта на градежа бяха кметът на община Плевен Георг Спартански, зам.-кметът Стефан Милев, плувци от клуб " Инвиктус " и техните родители, шефове на учебни заведения и представители на спортни клубове от града.  

Срокът за осъществяването на плана е една година. Очакванията са през май 2023 година Плевен да има съвременен състезателен плувен комплекс.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР