С церемония и символична първа копка днес в зеленото пространство

...
С церемония и символична първа копка днес в зеленото пространство
Коментари Харесай

Започва изграждането на „Градината на Татяна Лолова“ в София

С гала и алегорична първа копка през днешния ден в зеленото пространство до бл. 266 в ж.к. „ Гео Милев " ще бъде даде началото на построяването на „ Градината на Татяна Лолова " , в памет на личността и гения на Царицата на българската комедия . Идеята е на кмета на регион „ Слатина “ Георги Илиев, оповестява. 

Преди години градинката е била детска площадка, след това е била планувана за създаване на административна постройка. След недоволството на жителите, в това число и на Татяна Лолова , градинката е върната на Столичната община, сподели кметът на „ Слатина “.

„ Това решение се появи в нейна паме т. Хрумна ми концепцията, че това пространство може да стане още веднъж не просто детска площадка, а „ Градината на Татяна Лолова ". Имаме подготвен план, който е създаден дружно с хора в близост, като сме спазили и изискванията им да има фитнес навън и детска площадка. Ще има и дребна сцена, на която няма да се вършат огромни представления, а ще за децата, да си играят и да вършат спектакъл. Модерното в целия свят е да се вършат тематични градини . Мисля, че това е прелестно място за София да стартира да се движи в тази съвременна наклонност “, сподели Георги Илиев.

Той добави, че по време на събитието ще бъде показан пред жителите на квартала идейният план.

„ Градината на Татяна Лолова " ще се намира на ул. „ Андрей Николов “ 22, наоколо до мястото, на което е живяла.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР