С цена от грубо 39 000 долара един китайски модел

...
С цена от грубо 39 000 долара един китайски модел
Коментари Харесай

Tesla скоро ще има нов конкурент в Европа. И той идва от Китай

С цена от жестоко 39 000 $ един китайски модел следва да дебютира на европейския пазар, хвърляйки ръкавицата на водачите в този сегмент на Стария континент Volkswagen и Tesla.

Компанията Aiways, произхождаща от азиатската страна, само че основана в Сингапур, е получила нужните позволения и документи, с цел да стартира да продава колите си в Европа. По думите на съоснователя ѝ Фу Кианг проектите на сдружението са да излезе публично на пазара през второто тримесечие на идната година.

Първият модел, който ще бъде наличен за европейските консуматори, се назовава U5. Той към този момент се продава в Китай, написа Fortune.

Въпреки че автомобилът ще бъде приспособен по метод, по който да покрива всички изиствания на европейските регулатори, това може да не е задоволително, с цел да завоюва благосклонността на клиентите на Стария континент.

Ако въпреки всичко дебютът се окаже сполучлив, това ще бъде добър сигнал за останалите китайски производители на електрически автомобили, които от доста време гледат с вяра към Европа.

" Вярвам, че ние ще бъдем пионерите, тъй като останалите към момента са в интервал на подготовка или даже не са почнали да работят в тази посока ", споделя Фу Кианг.

Според проектите на компанията U5 ще " нападна " европейския пазар посредством онлайн продажби и наличие в шоурумите в огромните градове. В роден Китай моделът се продава за сред 200 000 и 300 000 юана или сред 29 000 и 43 000 $.

От Aiways се готвят да навлязат на континента през няколко основни за бизнеса им пазара - Норвегия, Холандия и Германия. Стартовата цена на електрическите автомобили ще бъде към 35 000 евро или 39 000 $.

Подобна цена би дала конкурентно преимущество на компанията. Въпреки че дребните електрически модели на Volkswagen се продават за под 30 000 $, то SUV моделите на акумулатори се продават доста по-скъпо. За съпоставяне в Европа Model X на Tesla коства над 100 000 евро.

От компанията се надяват, че начинанието им ще бъде сполучливо, защото за създаването на модела неин сътрудник е бил някогашен инженер от Audi - германецът Роналд Гумперт. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР