С цена от 3,15 милиона евро Bugatti Chiron Sport бе

...
С цена от 3,15 милиона евро Bugatti Chiron Sport бе
Коментари Харесай

3 млн. евро не стигат за най-бързото Bugatti

 02_bugatti_chiron-sport_34-front_web

С цена от 3,15 милиона евро Bugatti Chiron Sport бе най-скъпата серийна кола на отминалото ревю в Женева. Този върхов модел е еманация на автомобилното декаденство и успокоително хапче за претенциозни богаташи, на които базовият Chiron с мощ 1500 конски сили им се коства прекомерно елементарен.

 03_bugatti_chiron-sport_34-rear_web

Първият образец Chiron Sport, изложен на щанда на Bugatti в Женева, се отличава с цифрата 16, изписано на решетката. Толкова са цилиндрите в могъщия 8,0-литров мотор W16, който работи зад тила на лидера и неговия сателит. Захранван от четири турбини, чудовищният мотор изпраща към колелата силата на 1500 коня.

 04_bugatti_chiron-sport_rear_web

По отношение на мощността Chiron Sport не превъзхожда общоприетия модел, само че същата мощ се показва в още по-добра форма върху асфалта. Не става въпрос за доста усъвършенстване на ускорението и оптималната скорост, тъй като те са (пре)достатъчно впечатляващи. За 2,5 секунди автомобилът спринтира от 0 до 100 км/ч, за 13,6 секунди реализира 300 км/ч и развива 420 км/ч.

 06_bugatti_chiron-sport_exhaust_web

На високоскоростната тестова писта Нардо новият Chiron Sport е по-бърз от общоприетия Chiron с пет секунди на обиколка. Такава разлика имаше сред първата и последната кола в квалификацията от „ Формула 1 “ в Гран при на Австралия през март. Ето един претекст за платежоспособните ексцентрици да си купят върховия модел за 3,15 милиона евро. Той е по-лек с някакви си 18 кг с помощта на потребления въглерод за направа на джантите и други съставни елементи, в това число чистачките. Карбоновите чистачки, които понижават тежестта с 1,4 кг, са безспорна оригиналност в автомобилната промишленост. Без течности Chiron Sport съумява да слезе под 2 тона и да закове стрелката на кантара на 1977 кг.

 10_bugatti_chiron-sport_horseshoe_web

За по-добрата динамичност спомага освен цялостното олекотяване, колкото и незначително да наподобява, само че и настройките за пистово каране. Кормилната система е модифицирана за още по-екстремни натоварвания, а „ твърдостта “ на амортисьорите е увеличена с 10%. Променена е и работата на заключващия диференциал на задната ос, а големият въртящ миг от 1600 Nm се разпределя векторно сред четирите колела за по-ефективно и несъмнено показване в завоите.

 13_bugatti_chiron-sport_interior_web

Отвън и от вътрешната страна Chiron Sport се отличава най-много с цифрата 16, което е изписано освен на решетката, само че и в интериора. Първият образец е оцветен в стендаловското комбиниране от алено и черно. Допълнителни спортни и извънредни елементи галят егото на милионерите, които са подготвени да платят повече от 3 млн. евро, единствено с цел да бъдат по-различни от другите с тази феноменална машина.

 15_bugatti_chiron-sport_steering-wheel_web
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР