С цел осигуряване непрекъснатостта и сигурността на доставките на природен

...
С цел осигуряване непрекъснатостта и сигурността на доставките на природен
Коментари Харесай

Булгаргаз купи количества LNG и осигури слот на Ревитуса

С цел обезпечаване непрекъснатостта и сигурността на доставките на природен газ, " Булгаргаз " ЕАД закупи количества полутечен природен газ (LNG) на терминала в Ревитуса и обезпечи слот за регазификацията и съхранението им за избран период, съгласуван с опциите на приемния терминал. Това оповестиха от публичния снабдител.

Предвид нуждата от отмерено приемане на количествата през септември 2022 година, " Булгаргаз " ЕАД насочи питане към записаните и дейни търговци на ВТТ Гърция за осъществяване на " суап " договорка, посредством която " Булгаргаз " ЕАД ще продаде на ВТТ Гърция количествата в интервала, в който разполага с потенциал за регазификация и предпазване, след което ще изкупи назад същите количества при условия за равномерна месечна доставка в интервала от 07:00 часа на 01.09.2022г. до 07:00 часа на 26.09.2022г.

По-рано денем служебният министър на енергетиката Росен Христов сподели пред публицисти, че за септември към този момент са обезпечени нужните количества газ. " Беше разгласен търг, който завърши сполучливо за незадоволителните количества за септември. Цената е много добра ", посочи служебният министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР