С цел оптимизация на архитектурата на (ЦАИС ЕОП) е подписан

...
С цел оптимизация на архитектурата на (ЦАИС ЕОП) е подписан
Коментари Харесай

Наливат още 4,7 млн. лв. в ЦАИС ЕОП, но тя заблуждава и с договори за 9 стотинки

С цел оптимизация на архитектурата на (ЦАИС ЕОП) е подписан нов контракт за доставка на хардуерно и софтуерно съоръжение. Той е на стойност 4,7 млн. лв., с възложител „ Информационно обслужване “, а реализатор е компанията „ Ифелоус “ ЕООД..
Досега. Безброй са образците, които сме давали до момента за нейните недостатъци, само че ще посочим още един, индикативен – за контракт на стойност 0,09 лева!!!    
 

 
На 2-ри февруари Район „ Нови искър “ подписва контракт с „ Буба Фуудс “ за подготвяне и доставка на подготвена храна – топъл обяд за лица от уязвими групи, живущи на негова територия. Услугата ще се дава до 31.12.2022 година. Ценовата оферта на едноличното сдружение, ръководено от Любка Виденова, е за 200 000 лв..
 

 
Само за интервала от подписването на контракта до 27-ми април дадената оферта е за не повече от 30 000 лв. без Данък добавена стойност. Сумата от 170 000 лв. пък е за интервала до края на идната година.
„ За доставка, транспортни разноски, опаковка и предпазване ( до 5% от сумата по № по ред 1.) – 0.09 лева “ – написа в офертата на сдружението. И също „ Предлагаме единична цена за разноски за доставка, транспортни, опаковка и предпазване, за едно лице от целевата група, за един ден в размер на 0,09лв. (девет стотинки) без включително Данък добавена стойност “.
И тъкмо тази сума като стотинки е отразена от ЦАИС ЕОП като обща стойност на контракта, подписан сред страните.
Случаят не е изключение. Твърде постоянно се отразява като резултат от договарянето единичната цена, дадена от оферента, спечелил поръчката, вместо общата стойност на контракта.
Проблемът въобще не може да се квалифицира като нищожен, защото при статистиките се получава изкривена информация.
Напълно неточни биха били анализите при опит за резюме на сумите за избран интервал, които е договорил обществен възложител, или тези, които реализатор е получил във тип на публични поръчки.
Отделно от това търсачката на ЦАИС ЕОП е под всякаква рецензия. В секцията „ Възложител “ пишеш примерно Агенция „ Пътна инфраструктура “ във всички вероятни конфигурации – с кавички без кавички, с дребни и основни букви – резултатът е нулев. Трябва да потърсиш съответния възложител  по партиден номер или по ЕИК, или поръчката по нейния неповторим номер.
 

 Държавата дава 1.8 млн. лв. за по-голяма сигурност на новата система за публични поръчки Държавата дава 1.8 млн. лв. за по-голяма сигурност на новата система за публични поръчки
Анекс за увеличение цената на контракта с „ Консорциум ЕОП “, чийто ангажимент е да създаде и внедри Централизирана авт...
 
Направихме опит да открием процедурите, които съдържат съответния ключ „ ЦАИС ЕОП “, като част от заглавие/предмет на публични поръчки, с цел да проверим откак действа системата какви действия са възлагани за нейното надграждане, надлежно на какви стойности. Като резултат излизат над 25 поръчки, само че в заглавието единствено на една от тях съществува търсеният ключ.
 За сметка на новата система, остарялата – на Агенцията за публични поръчки, е много по-коректна и потребна. Открива търсената информация както с късата алтернатива, по този начин и с разширената.
От нея може да се изведе информацията, че главният контракт за основаването на ЦАИС ЕОП е на стойност 4 795 200 лв. без Данък добавена стойност, подписан през декември 2017-та. Нейни основатели са няколко компании, обединени в „ Консорциум ЕОП “. Това са държавната „ Информационно обслужване “ АД, „ Сирма Солюшънс “ АД, „ Негометрикс България “ ЕООД, „ Скейл Фокус “ АД,„ Адвокатско сдружение Събев и съдружници “. Възложител е самата Агенция за публични поръчки.
Почти две години по-късно – ноември 2019-та, договорът е бил повишен на 6 329 200 лева Месец по-късно – декември същата година, той е към този момент бухнал на 6 629 200 лв.. През февруари предходната година неговата стойност нараства на 7 179 200 лева Общата сума с налог добавена стойност, или най-малко на тази до момента, възлиза на 8,6 млн. лв.. До този миг контрактът не е регистриран като завършил.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР