С цел намаляване на емисиите на парниковите газове, Обединеното кралство

...
С цел намаляване на емисиите на парниковите газове, Обединеното кралство
Коментари Харесай

Забраняват продажбата на дизелови и бензинови автомобили във Великобритания от 2035 г.

С цел понижаване на излъчванията на парниковите газове, Обединеното кралство възнамерява да забрани продажбата на нови транспортни средства с дизелови и бензинови мотори от 2035 година, което би било с цели пет години по-рано от до момента оповестения период през 2040 година. Това обявиха от офиса на английския министър председател Борис Джонсън.

До 2050 към този забранителен лист и хибридните коли, заради опасения, че електрическата сила в тях се употребява единствено за напредване на дребни дистанции, преди да се употребява мощността на дизеловите и бензинови мотори.

Промяната идва, откакто специалисти обявиха, че 2040 година ще бъде прекомерно късно, в случай че Англия желае да реализира задачата си да отделя на процедура нулев въглероден двуокис до 2050 година, оповестява Би Би Си.

Борис Джонсън ще очертае държавната политика по-късно тази година по време на среща за климата на Организация на обединените нации през ноември. Той ще уточни, че срещата на върха е късмет за " усилване " на отбраната на планетата. Срещата на върха, известна като COP26, ще се организира в Глазгоу. Това е годишната среща на Организация на обединените нации за оценка на напредъка в битката с промените на климата.

На това идно събитие се чака господин Джонсън да каже, че възбраната за продажба на нови бензинови и дизелови коли може даже да влезе в действие по-рано от 2035-а година, в случай че това е допустимо.

В предложенията, които в началото бяха оповестени през юли 2017 година, също по този начин се включва и идна възбрана на продажбите на хибридни транспортни средства.

След като тази възбрана влезе в действие английските жители ще могат да купуват единствено електрически или коли и микробуси с водородни горивни кафези.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР