С цел да привлекат повече български и чужди туристи много

...
С цел да привлекат повече български и чужди туристи много
Коментари Харесай

30 лв. за легло на Златни пясъци

С цел да привлекат повече български и непознати туристи доста от морските ни курорти няма да подвигат цените на своите хотелски и ресторантьорски услуги това лято. За трета поредна година ваканцията в Албена ще бъде на същите цени. В Златни пясъци цените за нощувка пък стартират от 30 лева

Северното Черноморие откри сезона с малко отворени хотели и доста отказани задгранични резервации, хотелиери обаче се надяват да примамят оптимален брой с нова ценовата политика, заяви Нова тв. В по-малките места за настаняване, измежду които и къщите за посетители, също не се планува нарастване на цените.

Техният образец ще последват и притежателите на заведения в курортите, които макар сложния сезон ще поддържат миналогодишните цени.

Браншовиците обаче всеобщо се сплотяват и към концепцията рестриктивните мерки при влизане в страната за задгранични жители от близки дестинации да отпаднат. Служебният министър на туризма доцент Стела Балтова загатна в ефира на bTV, че текат дейни полемики по отношение на разхлабването на режима за PCR проби при влизане в България и се чака напълно скоро румънци да влизат в страната без условия.

Подобни хрумвания се трансформират в лъч светлина за най-сериозно потърпевшия от пандемията бранш, който месеци наред се бори да излезе от черната статистика. Оказва се, че съгласно изследването на MBL за хотелиерския бизнес в България през втората половина на 2020 приходите от нощувки в хотелите бележат 58% спад, а задграничните туристи са със 71 на 100 по-малко по отношение на 2019 година Международните пътувания също са намалели доста поради анулираните полети и противоепидемичните условия по границите.

Това принуди доста българи, които всекидневно почиват в чужбина, да изберат български курорти, само че в същото време попречва повече от 70% от чужденците да почиват у нас през 2020 година Регионът, който дава най-вече кревати в места за настаняване на територията на страната, е Южното Черноморие. Именно там е регистриран и най-голям % претовареност - 37%, което е 1.5 пъти над междинната на полугодието. На север 60 на 100 от гостите в хотелите са били чужденци - близо 75% от тях са отсядали във висок клас места за настаняване. По Южното Черноморие пък са преобладавали българските жители, половината от които са почивали в 4- и 5-звездни хотели.
Слънчев бряг пустее, огромните хотели отварят на 1 юни
Слънчев бряг остава запустял през майските почивни дни поради неналичието на задгранични туристи. Повечето огромни хотели възнамеряват да отворят от 1 юни, само че притежателите тук-там за настаняване са плахи в очакванията си по отношение на западните пазари, заяви bTV.

"Имаме озон, имаме йодни пари, имаме UV лъчи и прелестен пясък, дано министърът на туризма да предложения българи и чужденци, както направиха гръцкият и испанският министър ", разяснява хотелиерът Румен Мончев.

Туроператори сигнализират, че до 26 юни руснаците имат възбрана да пътуват, в това число и до България. Украинците демонстрират сериозен интерес към родните плажни линии, казусът с директното им прекосяване през Румъния обаче остава.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР