С цел да няма спекулации и погрешни тълкувания, Министерството на

...
С цел да няма спекулации и погрешни тълкувания, Министерството на
Коментари Харесай

Спешните медици ще получат по-високите заплати с натрупване

С цел да няма спекулации и неправилни тълкувания, Министерството на здравеопазването твърди всички работещи в Центровете за незабавна здравна помощ в страната, че ще получат дължимите нараствания на възнагражденията си, които са в действие от 1 август 2023 година

Съгласно наредба от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година, по централния бюджет за осъществяване на политики в област „ Здравеопазване “ са утвърдени средства в размер на 30 000 000 лева за нарастване на възнагражденията в Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и Регионалните здравни инспекции (РЗИ). На 18.08.2023 година и 25.08.2023 година се организираха съвещания на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в бранш „ Здравеопазване “ за разискване на разпоредбите за систематизиране на главните заплати. На съвещанията беше контрактувано главните хонорари в ЦСМП да се усилят с 22% за всички работещи в системата. За работещите в РЗИ е разисквано и решено нарастването на самостоятелните работни заплати да е 20 %.

Предстои до края на месец септември 2023 година Министерство на здравеопазването да внесе за разглеждане в Министерския съвет план на Постановление на Министерски съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2023 година за нарастване на възнагражденията на личния състав в ЦСМП и РЗИ и дължимите средства за социално-битово и културно обслужване за личния състав.

Осигуряването на тези средства по бюджета на Министерство на здравеопазването ще даде опция да се извърши смяна по бюджетите на Центровете за незабавна здравна помощ и Регионалните здравни инспекции.

Най-късно до края на месец октомври 2023 година, според от нужното софтуерно време за въвеждане на начисленията във ведомостите, ще бъде изплатено нарастването на работещите в ЦСМП и РЗИ. Всички чиновници в тези структури ще получат вкупом разликата до новия размер на работните заплати за м. август и м. септември 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР