С цъфтенето на растенията през пролетта броят на хората, страдащи

...
С цъфтенето на растенията през пролетта броят на хората, страдащи
Коментари Харесай

Билки помагат срещу пролетните алергии

С цъфтенето на растенията напролет броят на хората, страдащи от алергичните пристъпи, се усилва. Но природата е много великодушна и въпреки някои растения да предизвикват алергия, други я облекчават.

Сред билките, които облекчават дразненията, е гинко билоба. Много хора смятат, че тази билка е добра единствено за сърдечносъдовата система и повишението на силата на тялото ни, само че тя също има забележителен резултат върху алергиите и астмата. Тя съдържа седем антихистамина, които я вършат естествено и дейно средство за облекчение на признаците на алергиите.

Листата на копривата в чай са също измежду едни от най-хубавите решения против пролетни алергии. При изследване на богатата на витамин К коприва е намерено, че повече от 50% от хората, които са я употребявали, са разкрили намаление на алергията им към пролетни растения.

Лукът и чесънът са евентуално най-лесните за намиране средства за облекчение на алергии. Те съдържат високи равнища на кверцетин. Изследванията демонстрират, че кверцетинът е естествено противовъзпалително и стабилизира клетките, с цел да спре въвеждането на хистамин, причиняващ инфектиране.

Сокът от моркови е един от най-богатите източници на витамини. Доказано сокът му потиска пролетните алергии.

Билката чобанка е също добър избор при пролетни алергии. Тя има противовъзпалителни свойства, както и цитеризин, който има седативни свойства.

Билката гудучи се употребява за облекчение на алергии и други здравни проблеми. При изследване измежду 75 души, страдащи от сенна хрема или алергичен ринит, е открито понижаване на признаците след банкет на билката.

Въпреки гореизброените билки е добре да се консултирате с персоналния си доктор, защото всеки организъм реагира друго.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР